Ahoi Schipperw,
Schipperw schreef:
inregelen doe je met een dubbelinstelbare radiatorkraan en niet met een voetventiel. een voetventiel is alleen om de retour af te sluiten.
Ik heb als ouwe knor geen idee van welke generatie jij bent, maar besef je wel dat er langer voetventielen dan dubbel instelbare radiatorkranen bestaan?
Schipperw schreef:
als je een voetventiel gebruikt om te smoren zal vervuiling in het systeem neerslaan in je voetventiel met verstopping als gevolg.
Ik vraag het mij af: Als ik naar de ruimte in een dubbel instelbare kraan kijk, of een voetventiel, dan zie ik bij de laatste toch echt voor vuil een grotere doorlaat. Afgezien dat vuil nu net niet neerslaat op een plek met een grote stroomsnelheid als bij een voetventiel.
Neerslaan doet het elders, en als het loskomt wordt het eerder een probleem bij dubbel instelbare kranen, dan bij de klassieke uitvoering.
Schipperw schreef:
een handdoek radiator heeft inderdaad geen convectoren
Mij bekend als lamellen. Zij verhogen het convectieve deel van een radiator.
Schipperw schreef:
maar je kiest toch een radiator op vermogen, als je een te klein vermogen kiest zal de retourtemperatuur te hoog zijn en wil je inregelen maar dan krijg je de badkamer niet warm.... maar ja het oog wil ook wat
Schipperw, je spreekt van kiezen. Ik denk dat het meer bij de realiteit aansluit, dat mensen een correct gedimensioneerde klassieke radiator door een ‘design’ variant vervangen, welke bij de zelfde maatvoering, beduidend minder capaciteit heeft.
Geen idee in hoeverre je thuis bent in de CV- kunde, daarom heb ik wel een leuke gewetensvraag voor je:
Als je het moet indelen bij voor- of naregeling, waar zou je dan het voetventiel onder schikken?
Nico