Hallo klussers,
Even een forumtopic om te sparren over iets waar ik zelf niet goed uitkom.
We hebben een eiken houten overkapping met aan de voorkant van die schuif glaspanelen.
De 2 korte zijkanten en de achterkant is volledig dichtgemaakt (aan de achterkant met rabat hout, dan geisoleerd en de binnenwand is een gipsplaat gestuct)
Nu willen we graag aan de linker korte kant een buitenkeuken maken met geintegreerde BBQ of kamado.
Maar omdat alle kanten (behalve voorkant) dicht is kan de rooklucht van de BBQ dan niet weg. Oftewel dan is het net alsof je binnen in huis de BBQ aanmaakt.
Er is dus iets van afzuiging of ventilatie nodig.
Nu is de vraag, wat kunnen we het beste hiervoor gebruiken. Ik wil namelijk geen grote afzuigkap plaatsen, want dat vind ik te groot voor in de ruimte, zeker voor die paar keer dat die BBQ aangaat. Is een (badkamer) buisventilator voldoende om de (rook)lucht af te voeren naar buiten, of is er toch echt een soort afzuigkap nodig??
Iemand een goed idee?
Gr Joep
Even een forumtopic om te sparren over iets waar ik zelf niet goed uitkom.
We hebben een eiken houten overkapping met aan de voorkant van die schuif glaspanelen.
De 2 korte zijkanten en de achterkant is volledig dichtgemaakt (aan de achterkant met rabat hout, dan geisoleerd en de binnenwand is een gipsplaat gestuct)
Nu willen we graag aan de linker korte kant een buitenkeuken maken met geintegreerde BBQ of kamado.
Maar omdat alle kanten (behalve voorkant) dicht is kan de rooklucht van de BBQ dan niet weg. Oftewel dan is het net alsof je binnen in huis de BBQ aanmaakt.
Er is dus iets van afzuiging of ventilatie nodig.
Nu is de vraag, wat kunnen we het beste hiervoor gebruiken. Ik wil namelijk geen grote afzuigkap plaatsen, want dat vind ik te groot voor in de ruimte, zeker voor die paar keer dat die BBQ aangaat. Is een (badkamer) buisventilator voldoende om de (rook)lucht af te voeren naar buiten, of is er toch echt een soort afzuigkap nodig??
Iemand een goed idee?
Gr Joep