Nieuw huis laten bouwen

Deze man heeft zijn eigen opvattingen hoe hij moet bouwen.. Denk dat hij zich enorm vergist in wat er komt kijken bij het bouwen van een huis. Als ik zijn input lees denk ik "doe het aub niet, denk goed na voordat je aan deze enorme klus begint. Gaat je waarschijnlijk veel meer geld kosten dan je nu denkt".

Succes met je beslissing
 
  • Like
Waarderingen: Walker
Ik denk dat dat wel meevalt en dat hij voor zichzelf een prima huis zou kunnen bouwen.
Wet en regelgeving is een ander verhaal en daar zouden problemen kunnen ontstaan.

Ik zou het wel leuk vinden als gemeenten wijkjes maken met kavels waar je mag doen en laten waar je zelf zin in hebt, wat betreft het bouwbesluit.
Daar gaan vast dingen fout, maar breken met beklemmende regelgeving kan best.
 
  • Like
Waarderingen: MCB65
Als je zo over wet en regelgeving denkt (beklemmend) is het tijd om te emigreren... Terug naar de 19e eeuwse krotwoningen? Geen probleem, eigen keuze. Beetje schimmel op de muren door koudebruggen? Moet kunnen.

Zullen we dan ook maar meteen auto's toelaten op de weg zonder gordel en kreukelzone's? Want dat was vroeger toch ook geen probleem?
 
Het ging mij er niet om, dat ik niet aan het bouwbesluit wil voldoen, maar ik wilde het proberen op een manier dat ik zo goedkoop mogelijk een wind- en waterdichte woning had, zodat ik daarna van binnen rustig de boel af kon timmeren, leidingen en kabels aanleggen en afwerken. En natuurlijk wel goed isoleren, alleen dan op een eenvoudigere manier, zodat ik meer zelf zou kunnen doen.
Zo is het laat je niet ontmoedigen. Er is hier voldoende informatie te vinden en nog heeeeeel veeeeel meer op het internet.
Ik werkte nog in de autoplaatwerkerij en je wil trouwen. Bij je ouders-of schoonouders inwonen. Een zolder voor een huisbaas opknappen. Of iets kopen wat je net kan betalen.

Succes hoor: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan.



Klus in ons huis.jpg
 
Het is wel goed om ervoor te zorgen dat het bouwwerk aan alle wet- en regelgeving voldoet. Al is het maar om het later goed te kunnen verkopen.

Er gaat naast een hoop geld natuurlijk ook heel veel tijd in zo'n project zitten. Het is dan wel leuk als dat er ook weer uitkomt als je het onverhoopt om wat voor reden dan ook zou willen verkopen.
 
Overdrijven is ook een vak.
Dat soort wijkjes bestaan al, alleen nu alleen voor tiny houses. Om niet aan het bouwbesluit te hoeven voldoen, zijn dat officieel tijdelijke huur kavels.
Gaat prima, maar door het tijdelijke karakter nogal onzeker en sommige investeringen zijn lastig, een goeie moestuin ontwikkelen duurt bijvoorbeeld een tijdje.
 
Ben op dit moment op vakantie in Turkije, daar kom je denk ik wel een eind met jouw kijk op bouwen en lukt het ook onder budget :wink:.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
21
Weergaven
19K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Bernhard
Reacties
1
Weergaven
2K
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu