Kruipruimte staat nokvol, binnenmuren zijn vochtig, stucwerk staat bol.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ons huis is een jaar oud. Morgen ga ik bellen met de aannemer.

De tuin is destijds helemaal omgehaald en daar ligt ook drainage maar niet om en onder het huis.

En toch staat het water daar ook op 10cm onder het maaiveld.?
Dan ben ik bang dat de aannemer niet zo heel veel voor je kan doen en je de waterschappen moet hebben omdat het water veel te hoog staat in jouw buurd
 
  • Like
Waarderingen: Franc1234
Ik heb ondertussen een beetje informatie ingewonnen over het Bouwbesluit. Misschien gaat de aannemer toch niet vrijuit. Dat zou staan in afdeling 3.5 artikel 3.21 lid 1 en lid 2. van het Bouwbesluit. Maar dat is meer juridisch ik wil nu vooral toe naar een oplossing.

Voorlopig zet ik in op een vorm van drainage. Alle tips zijn welkom!
 
In ons geval geen projectontwikkelaar maar een aannemer maar contractuele partij is altijd goed. Mocht iemand verder nog tips hebben voor de aanleg van drainage dan zou ik dat graag horen.
 
Quotes zijn bijna nooit nodig.

Pas op met pompen, als die een groot vermogen heeft kan er zand onder het huis en buiten mee gespoeld worden.
 
@Boertje125 :
Waarom ga je uit van grondwater? Dat staat bijna nergens zo hoog, een plaatselijke ondoordringbare laag is waarschijnlijker en daar heeft het waterschap niks mee.

Eerder info: " Wel open water in de buurt maar daar staat het lager. "
Als dat niet al te ver weg is, zal dat ongeveer het grondwater niveau zijn.
 
Wel is het zo dat de kleilaag voor capillaire werking van het grondwater kan zorgen. Dat dit zo hoog kan komen te staan onder de vloer, verbaasd mij wel.

Wat wel is; voor de vergunning is ook een bodemonderzoek gedaan. Je zou bij de gemeente de vergunningsstukken kunnen opvragen. Dan kun je hier de bodemgesteldheid nagaan.

sec;
Je stelt dat een aannemer de contractuele partij is. Wie was er dan verantwoordelijk voor het bouwrijp maken? Ergens moet een grondoverdracht hebben plaatsgevonden. Een aannemer zal dit ook als risico hebben uitgesloten. Denk toch dat je dit ook met het waterschaporgaan moet gaan opnemen
 
Inmiddels gebeld met Boels over een pomp. De slang die aan hun membraanpomp zit is dikker dan 10 cm. Onze buis onder de kachel heeft een diameter van 10 cm. Dus met de membraanpomp gaat het niet lukken om de kruipruimte leeg te pompen. Misschien dat het kan met een zgn. tuinpomp die normaal wordt gebruikt om water op de zuigen om te sproeien? Boels heeft die niet.

Ook gebeld met de aannemer, die is er over een uur.
 
De Ts schrijft dat de hele tuin wel overhoop is getrokken en dat het water hier ook tot 10 cm onder het maaiveld staat.

er vanuit gaande dat de kleilaag daar is door gefreesd is het water dus grondwater.
in een polder staat open water vrijwel altijd lager dan het grondwater in deze tijd van het jaar
daar wordt immers gepompt.

mooi dat de aannemer gelijk komt
laat hem een bronbemaler regelen als het even kan. en contact opnemen met de gemeente/waterschappen

om het water onder je huis versneld weg te krijgen graaf je buiten een gat onder de fundering door en zet je een kloppomp in het gat
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker
De aannemer is net geweest. Hij staat op het standpunt dat wij verantwoordelijk zijn voor het water onder de vloer en dus ook voor het wegpompen. Van zijn kant helaas geen hulp. Wij gaan laten uitzoeken of dit inderdaad zo is.

Voor nu moet het water zo snel mogelijk weg. Er zijn denk ik 2 opties
1. een gat graven buiten het huis tot onder de fundering en daar een dompelpomp in. Tijdens de bouw is dit ook gebeurd, dat gat stroom/spuit gelijk vol met water en zand. Daarnaast doe je dit niet even met een schep maar is een graafmachine nodig. Voor nu lijkt me dat geen snelle oplossing. Als iemand hier andere ideeën over heeft hoor ik dat graag.
2. via het gat met doorsnee 10 cm onder onze houtkachel een slang in de kruipruimte hangen en dan via een tuinpomp de ruimte leeg pompen. Hiermee zou ik snel kunnen beginnen. Nog wel even een pomp kopen. Iemand hier nog ideeën over?
 
een gat graven is inderdaad wat werk en je zal tijdens het graven mischien al moeten pompen.
maar dan is het gat wel buiten en het geluid ook
die pomp moer voorlopig draaien
 
We hebben een ouderwetse vloer met liggers en daar tussen van die wite broodjes. De hele vloeropbouw is als volgt: Liggers met broodjes, laagje beton, daarop 9 cm eps en daarop 9 gevlinderd beton. Ik weet is niet standaard maar zo ziet de vloer eruit.

Boertje125: wat je zegt klopt maar dat gaat me zo snel niet lukken. Ben ondertussen aan het kijken naar een pomp. Kijk nu naar een DAB Jet 82 M, maar kijk ook nog even bij de Hornbach en in de Lidl-shop.
 
We hebben hier een gescheiden riolering. Dus de dakgoten zijn aangesloten op dat riool. Dan zou dat hier toch ook moeten kunnen wat jij hebt?
Die regenwaterafvoer ligt met een bepaald afschot op mijn perceel en die gaat pas naar beneden in de straat boven de doorgaande riool leiding. De horizontale loop van deze leiding is te hoog voor afvoer van de kruipruimte dus zal er voor drainage een aparte aansluiting moeten worden gemaakt.
 
Lampje45: duidelijk. Ik probeer het eerst met een pomp en dan daarna zien hoe snel het water weer te hoog staat. Immers water in de kruipruimt is niet erg, erg is als het zoals bij ons te hoog staat. Toch?
 
Als er geen vloerverwarming aanwezig is, dan heb je vlugger een gat in de vloer zitten dan buiten een gat gegraven. Gat van 250x250 mm2 is voldoende voor een dompelpomp, dat past tussen de liggers.
 
Rola: merci. Ja zou ook een optie zijn. We hebben vloerverwarming maar in een bepaalde kast niet. Daar zou een gat geboord kunnen worden. Wilde al bijna een ( dure ) pomp bestellen. Nu toch eerst even nadenken.
 
Let er wel op dat je niet door een ligger heen gaat. Als je het legplan hebt, kan je dit terugmeten. Anders beginnen met hakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via