Vervanging geiser

Status
Niet open voor verdere reacties.
Op dit moment heb ik een Fasto keukengeiser hangen.

Ik wil deze vervangen. Die Koolmonoxide die elke keer mijn keuken in stroomt i.c.m. het pisstraaltje wat er uit komt maakt dat ik vervanging wil.

Ik woon in een huurhuis en konede week komt er iemand achterstallig onderhoud opnemen en dan wil ik dat er iets aan de geiser gedaan wordt.

Ik ben er zelf verantoowrdelijk voor, maar bij mijn bovenbuurvrouw hebben ze de kosten gedeeld voor een nieuw apparaat.

Hebben julli enig idee wat een douchegeiser zou kosten en of dat zo maar aan te sluiten valt? Wat zouden daar de kosten van zijn?

Ik denk dat een boiler veel stroom trekt en dus meer geld per jaar kost op de energie rekening

Graag jullie advies
 
Prijzen worden hier niet genoemd,informeer eens bij u bovenbuurvrouw.

Bovendien zijn er voorschriften om een grote geiser te plaatsen.

Er zal een rookgasafvoer op komen en die moet ergens uitmonden volgens de regels.
 
Ze hebben voor haar door mijn zolderkamer/berging een 2 tal pijpen getrokken.

En is het nog belangrijk wat voor doorsnede waterleiding er richting de badkamer loopt in mijn huis?
 
Meestal is dat wel voldoende de bestaande leidingen te handhaven.

Informeer gelijk als men voor een offerte van nieuwe geiser komen.
 
Ik vind het vreemd dat u een nieuwe geiser moet kopen omdat er een onveilige situatie in uw woning is.
Dat is een zaak voor de verhuurder.
 
Inderdaad als je al een geiser huurt vindt ik het ook raar dat je zelf moet bijdragen aan een veilige situatie. Onze opdrachtgevers ,
(WB verenigingen) , verzorgen het geheel, zij zijn nl. verantwoordelijk indien er verhuurd gasapparatuur aanwezig is.
 
Het is geen huurapparaat.

Hij hing er al toen ik er kwam wonen.

Maar nog wil ik t apparaat graag de deur uit hebben...
 
Betaal je geen bedrag per maand[huur] wat bij de huur van de woning inzit
 
Dat maakt niets uit, een geiser of c.v. ketel hoort bij het onroerend goed dat u huurt, de verhuurder is verantwoordelijk voor.
 
Niet met je eens Jan.
In Leiden staan heel wat flats van diverse woningbouwverenigingen waarbij de huurder zelf een gastoestel aanschaft en zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud hieraan.
Wat niet wegneemt dat er soms besloten wordt dat een flat voorzien gaat worden van een centrale warmwatervoorziening en de bewoners verplicht worden hier hun medewerking aan te verlenen.
Woningbouwverenigingen nemen soms ook hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat vergiftiging vanwege koolmonoxide tot het verleden moet gaan behoren.
Zo kan het dus ook.
 
Mijn antwoord was gericht op onderstaande opmerking van Zimm:
Het is geen huurapparaat.
Hij hing er al toen ik er kwam wonen.
Het betreft hier dus een geiser die voor verantwoording van de verhuurder is.
 
Bij de verhuur van een woning is het meestal zo dat het dagelijks en gering onderhoud voor rekenng van de huurder is. Groot onderhoud en vervanging komt voor rekening van de verhuurder.

Woningbouwverenigingen nemen meestal ook het onderhoud voor de gastoestellen voor hun rekening. Dit wordt meestal gedaan omdat men het onderhoud wil garanderen in verband met levensduur en veiligheid.

In dit geval is er sprake van particuliere verhuur en zal het onderhoud voor rekening van de huurder komen. De geiser hing er al toen de huurder er in kwam. De geiser is door natrekking juridisch gezien onderdeel geworden van het onroerend goed. Vervanging zal daarom hoogstwaarschijnlijk voor de verhuurder zijn.

TS geeft aan dat er te weinig warmwateropbrengst is en de verbrandingsgassen hinderlijk zijn. Het gaat hier waarschijnlijk om een keukengeiser zonder afvoer. TS heeft het over het uitstoten van koolmonoxide, dat zal echter wel niet, want koolmonoxide is reukloos. Bovendien vertel je dat vaak niet na. TS heeft het dus waarschijnlijk over rookgassen.

Het probleem is hier dus voooral een comfortkwestie enerzijds te weinig warmwater en anderzijds geuroverlast. Niet gezegd is dat er ook een gevaarlijke situatie is. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Zolang de geiser technisch nog niet versleten is, hoeft de verhuurder niets te vervangen.

Vaak is men toch bereid om mee te werken aan vervanging, hetzij tegen een hogere huur, hetzij tegen betaling ineens. Dit omdat een tevreden huurder ook wat waard is en daarnaast het onroerend goed ook wat in waarde stijgt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan