Vervanging convector in convectorput

Status
Niet open voor verdere reacties.
Utreg schreef:
Da Vinci,


Om overal thermostaatkranen te gaan plaatsen, daarmee krijg je geen extra warmte in de woonkamer.

Dat is ook niet de achterliggende gedachte, het is ook niet wenselijk dat door de overcapaciteit in te warme vertrekken gaat resulteren, en daar zijn die termostaatknoppen zo handig voor.

Ik ken de situatie niet maar als de cv van de woonkamer aan het einde van de installatie zit heeft het wel te maken hoe de radiatoren ingeregelt zijn. Daardoor kan het wezen dat de keteltermostaat telkens aanspreekt zodat de ketel niet z`n volle vermogen kan leveren.

De installateur zou hiet ter plaatsen kunnen beoordelen of dit zo is.

Met een uitgebreide contrôle wat er werkelijk aan vermogen per vertrek aanwezig is kun je nagaan of het aantal wat/m3 in de vertrekken over een komen. Dit is toch wel de basis om te zien of het nodig is te gaan uitbreiden. Als de vermogens verdeling goed zit het probleem in de afstelling van de radiatoren/convectoren.

Zo zijn er nog wel meer zaken om van te voren na te gaan voordat je vermogen gaat bijplaatsen.

(Als je auto op de handrem staat kun je er een andere motor in zetten zodat hij weer voldoende snel is maar is natuurlijk niet de oplossing)
Daarbij is het altijd mogelijk dat je vermogen te kort komt in de kamer/keuken, maar ik kan dit uit de berichten niet halen dat dit het geval is en zal je dit eerst uit moeten zoeken voordat je zonder dat mischien de verkeerde "oplossing"kiest.
 
Als ik je goed begrijp zeg je dus ga eerst per kamer waar een radiator hangt eens kijken wat het aantal watt/m3 is. Dat zal waarschijnlijk wel afwijken, want de ene kamer heeft een hogere temp nodig dan de andere b.v. badkamer en slaapkamer.

Moet wel zeggen door die uitbreiding in de woonkamer/keuken is het voor ons nu in de winter lekker en zit mijn vriendin in ieder geval niet meer met een dikke trui aan. Zal morgen eens gaan kijken wat het aantal Watts/m3 per kamer is.

Heren nogmaals bedankt, ik ben weer heel wat wijzer geworden.
 
Per verdieping zit 1 verdeelpunt naar de diverse radiatoren op iedere verdieping. De ketel hangt op de bovenste verdieping.

Alle 3 de kamers op de tweede verdieping hebben thermostatische kranen, deze staan 's-winters minimaal op de antivriesstand en indien nodig worden deze opengezet als je op die kamer aanwezig bent.

Op de eerste verdieping heeft de badkamer en de slaapkamer een standaard kraan en deze staan altijd dicht. Anders op de slaapkamer te warm en de radiator is verkeerd gemonteerd in de badkamer en deze heeft een eeuwigheid nodig om op te warmen. De derde kamer heeft een radiator met thermostatische kraan, staat standaard op vriesstand.

Op de begande grond de convector en de radiator zoals eerder beschreven, staan beide altijd 100% open (beide geen thermostatische kraan). In de hal met open trap naar de eerste en tweede verdieping staat een radiator eigenlijk een beetje voor spek en bonen de hal wordt nooit warm, warme lucht stijgt op, de kraan die hier opzit staat altijd 100% open (geen thermostatische kraan.)
 
Als ik het goed begrijp gebruik je gewoonlijk alleen de beneden verdieping om te verwarmen.

Wat je eenvoudig nog kunt controleren is of de aanvoer en retour bij gebruik beiden warm worden als de verwarming een half uurjte aanstaat, het verschil hoort niet meer dan 20 graden te zijn en doe dit bij al je radiatoren die je veel gebruikt. is dit zoals beschreven dan zijn de radiatoren goed afgesteld en is een vermogens tekort mogelijk. dit kun je dan aflijden van het vermogen dat per m3 aanwezig is.
 
@ Utreg,
Da Vinci schreef:
(wordt ’s winters in het zitgedeelte van de woonkamer niet warm genoeg, in het keukengedeelte wel na vervanging door de bestaande radiator met een nieuwe met een hogere capaciteit),

Misschien toch eerst het topic lezen ?
 
Hoi Da Vinci,

Het grootste probleem dat u ondervind met de convectorput is, dat het CV water niet voldoende warm wordt.

Als u een grotere convector plaatst zal het probleem het zelfde blijven. de water temperatuur is veel hoger voor convectoren dan voor radiatoren.

De temperatuur voor goede convector werking wordt waarschijnlijk bij u thuis niet gehaald,
Bekijk anders eens de technische gegevens van de warmte afgifte bij welke water temperatuur van de door u gebruikte convector.

Vr GR en sucses ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via