Ventilatie / afvoer warme lucht oven?

Status
Niet open voor verdere reacties.
In onze keuken in aanbouw komt het huidige 90 cm fornuis in een kookeiland te staa. (U vorm om het fornuis heen). Momenteel is het fornuis nog "regulier"in gebruik, oftewel, tegen een achterwand in een langsopstelling.
Het fornuis is dan ook voorzien van een opstaande achterrand van ca 5cm hoog die er straks af te halen is. Na wat googlen heb ik al gevonden dat deze dus weg kan, maar wel een rol zou spelen in de afvoer van de warme lucht van de oven. Kan imand hier wat meerover vertellen?
Wezouden natuurlijk de overgang van fornuis naar werkblad zo glad mogelijk willen maken, maar de oven tegelijkertijdook niet beperken in zijn werking.
Iemand wellicht suggesties om dit strak uit te voeren?
 
53362_cs20nl8smegfornuis100cm_1.jpg


Het gaat dus om de verticale opstaande rand aan de achterzijde (met dat rooster erin).

Ondertussen vond ik wel dit "vulstuk"https://www.deschouwwitgoed.nl/smeg-opvulstrip-rvs-voor-diepte-70-cm-kit5a2-6 dus zoiets dergelijks zou ik ook kunnen gebruiken vermoed ik.

Maar blijft mijn vraag of het nodig is en er evt. ook alternatieven denkbaar zijn.
 
Zelf heb ik eerst hout achter als keuken wand tussen blad en kast jes.

maar dat werd gauw te heet door uitstraling van kooktoestel.

Heb nu een op maat laten maken rvs achter wand die onder de wasemkap door loopt zodat het een mooie rvs uit een stuk lijkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

  • PaulMauge
  • Keuken
  • 3
  • 326
Reacties
3
Weergaven
326
Keuken
PaulMauge
  • beunhaaz
  • Keuken
  • 6
  • 451
Reacties
6
Weergaven
451
Reacties
4
Weergaven
835
Reacties
4
Weergaven
612
  • Dennis van Dam
  • Keuken
  • 2
  • 839
Reacties
2
Weergaven
839
Keuken
Sander 1972

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via