
De tekening geeft schematisch weer hoe in mijn woning de radiatoren zijn aangesloten.
Er is een aantal vragen die ik heb, voordat ik daar mee begin zal wat meer informatie verstrekken. Ik weet niet zeker of deze er toe doen.
De keukenradiator heeft drie platen en lamellen, deze wordt snel heet, hij straalt de meeste warme af, dit is ook de nieuwste radiator, samen met de badkamer radiator.
De overige radiatoren zijn allemaal oude (originele jaren 70 radiatoren)
De radiatoren, keuken, gang en kastenkamer werken prima.
De radiator in de badkamer wordt iets warm, de warmte begint netjes boven in. Dit wanneer ik de thermostaatkraan op de hoogste stand (5) heb staan.
De slaapkamer radiator werkt prima, hoewel ik deze "uit" heb staan. Deze staat 1/8 open gedraaid. Ik heb ooit begrepen dat je een radiatorkraan nooit geheel dicht moet draaien voor langere tijd.
De woonkamer radiator wordt aan de bovenzijde heet, onder blijft hij lauw.
Onderaan iedere radiator zit een voetventiel.
Vragen:
1. wat is de functie van het voetventiel. Ik heb gelezen dat wanneer je geen voetventiel gebruikt, je bij het draaien aan 1 radiatorkraan de warmte van alle andere radiatoren beïnvloed.
2. Wanneer ik mijn slaapkamer radiator uitzet, heeft dit invloed op de warmte van de woonkamer radiator?
3. Heeft de thermostaatkraan een negatieve invloed op de rest van het systeem?
4. Kunnen de stand van de keuken,-, gang,- en kastenkamer voetventielen invloed hebben op de prestatie van de Badkamer, slaapkamer en woonkamer radiatoren?
5. Hoe kan ik het systeem het beste inregelen?
PS
Het inregelen laat even op zich wachten, gezien ik bij het (onnodig) doorspoelen van de woonkamer radiator lekkage kreeg aan het voetstuk, deze heb vervangen en nu de radiator 0,5CM naar beneden moet. Tevens bleek het voetventiel van de badkamer niet meer te regelen te zijn, deze dien ik ook te vervangen, gelukkig hoef ik hier alleen maar de buizen aan te passen.
Ik hoor graag de uitleg en tips.