Voor de keuken-afzuiging heb ik een Atag WS9011HM op de kop getikt (715 m3/u).
Deze heeft een afvoerdiameter van 150 mm. Mijn afvoerkanaal is 125 mm.
De afzuigkap komt uiteraard boven de kookplaat, gaat 1 m naar boven en dan 0.5 m naar links het afvoerkanaal in.
Uiteraard neem ik een (flexibele) metalen buis voor de rookafvoer.
Mijn vraag is: knijp ik de diameter al direct vanaf de afzuigkap af van 150 naar 125 mm, of ga ik eerst met 150 mm naar het gat in de muur, en dan met een verloopje het 125 mm muurgat in?
Voordeel van 125 mm: goedkoper dan 150 mm.
Nadeel van 150 mm: in mijn afvoerbuis gaat de lucht van 150 naar 125 mm. Hierdoor bouwt zich een druk (?) op in de buis. Misschien beter om meteen vanaf de kap met 125 mm te beginnen?
Dank voor jullie 'overwegingen'!
Deze heeft een afvoerdiameter van 150 mm. Mijn afvoerkanaal is 125 mm.
De afzuigkap komt uiteraard boven de kookplaat, gaat 1 m naar boven en dan 0.5 m naar links het afvoerkanaal in.
Uiteraard neem ik een (flexibele) metalen buis voor de rookafvoer.
Mijn vraag is: knijp ik de diameter al direct vanaf de afzuigkap af van 150 naar 125 mm, of ga ik eerst met 150 mm naar het gat in de muur, en dan met een verloopje het 125 mm muurgat in?
Voordeel van 125 mm: goedkoper dan 150 mm.
Nadeel van 150 mm: in mijn afvoerbuis gaat de lucht van 150 naar 125 mm. Hierdoor bouwt zich een druk (?) op in de buis. Misschien beter om meteen vanaf de kap met 125 mm te beginnen?
Dank voor jullie 'overwegingen'!