Hefbrug op beton/stelcon platen

Ik zou zeggen raadpleeg eerst de installatievoorschriften van de fabrikant eens. Daarin staat keurig omschreven op welke ondergrond de hefbrug wel en op welke ondergrond de hefbrug zeker niet geplaatst mag worden. Wat de fabrikant zegt aanhouden. Zij hebben getest.

Een 4-kolommer moet denk ik altijd op 1 en dezelfde ondergrond staan met alle 4 de poten. Poten op verschillende ondergronden mag niet, want dan loopt de hefbrug vast, doordat de poten onafhankelijk van elkaar kunnen / gaan verzakken.
 
het is inderdaad zo dat de ondergrond 1 geheel dient te zijn ivm mogelijke ongelijke belasting van de 4 kolommen
ook dient de ondergrond dik genoeg te zijn zodat de kolommen met een chemisch anker oid vastgezet kan worden.
 
Emiel Luibe aka MasterMilo uit Baarle Nassau (zie zijn YouTube kanaal “werkplaatsvlog”) had ook een mooie hefbrug gekocht voor zijn sleutelprojecten.

Ging gaten boren in de betonvloer om de 2 kolommen vast te zetten en de vloer bleek dus te dun te zijn. Werd uiteindelijk 250 m2 nieuwe betonvloer storten…
 
je moet niet vergeten dat er vlot een totaal gewicht is tussen de 2 en 4 ton naar gelang maximaal hefvermogen van de brug en auto gewicht wat op 4 relatief kleine oppervlak drukt.
 
Bij MasterMilo was het dan wel een zware 5,5 tons 2 koloms. Omdat een auto meestal aan één kant zwaarder is maakt dat de belasting lastig.
Voor een lichtere 4 koloms zijn de eisen wat minder zwaar.

Bij een willekeurige 3600 kg brug:
-vloer uit één stuk van 15cm dik beton
-of poeren van 60x60x20cm (dat moet dan wel op zandgrond)
Dus inderdaad de gebruiksaanwijzing induiken, downloads staan op de websites van de betere verkopers.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan