Volgens mij hebben jullie onvoldoende kennis van de basis.
als we toch de natuurkunde boeken uit de brugklas weer tevoorschijn halen
Volgens jouw logica gaat dit trouwens niet werken, de voorbeveiliging in de meterkast zou dan uitschakelen.Als we niet naar de regels en echt puur naar de veiligheid kijken, waar het voor bedoeld zou moeten zijn, lijkt het mij zelfs veiliger om een automaat van 32a te plaatsen.
Dan weet je zeker dat de beveiliging van de meterkast om gaat als er iets mis is.
Elektrische stroomDe sterkte van elektrische stroom wordt gemeten in ampère (A), als de hoeveelheid per tijdseenheid verplaatste lading, en wel in coulomb (C) per seconde (s): 1 A = 1 C/s. Informeel zegt men ook wel ampèrage voor de stroomsterkte, naar analogie van voltage voor de elektrische spanning.
Wanneer een metalen behuizing van een lamp onder stroom komt te staan moet het weg lopen naar de aarde.Maar wat doet de aardedraad dan? Is daar bij Arnold ook nog stroom voor over?
Dat ligt aan de ampèrage op de aardlekschakelaars.Blijkbaar loopt er immers altijd 32A door een 32A automaat. En zonder verbruik komt dit nog allemaal terug ook, door de nul.
Dat mag voor zich spreken. Jij kwam echter met het idee dat er door een 16A automaat altijd 16A zou lopen (waardoor er na 5A verbruik nog 11A terug komt door de nul). Daar klopt ongeveer helemaal niets van.Als je na een 16A automaat een 32A plaatst gaat daar geen 32A doorheen.
Dat mag voor zich spreken. Jij kwam echter met het idee dat er door een 16A automaat altijd 16A zou lopen (waardoor er na 5A verbruik nog 11A terug komt door de nul). Daar klopt ongeveer helemaal niets van.
Bijvoorbeeld
Dat is de maximale stroom die door het component mag lopen / de maximale stroom die het component kan afschakelen zonder zelf kapot te gaan.
De fasedraad voert elektrische spanning aan richting (bijvoorbeeld) de verlichting. Via de nuldraad gaat de niet-verbruikte elektrische stroom retour.
de niet-verbruikte elektrische stroom
Groepenkasten bevatten doorgaans meer dan 1 aardlekschakelaar.De schakelaar springt om schakelt de gehele groepenkast uit.
Wanneer deze stroomkring verbreekt – doordat de bedrading van een apparaat bijvoorbeeld in contact komt met water – ontstaat er lekstroom.
Les 1 natuurkunde: stroom kan niet ergens op staan. Als de aardlekschakelaar uitschakelt staat er geen spanning meer op de installatie.De aardlekschakelaar treedt nu in werking en zorgt ervoor dat er geen stroom meer staat op de elektrische installaties.
Bij een geaard apparaat loopt de lekstroom via deze aardedraad door de geaarde stekker naar het geaarde stopcontact en dan richting de aardlekschakelaar.
Lekstroom is een soort lekkage in de stroomkring. Als er een bepaalde hoeveelheid elektriciteit in de stroomkring wordt aangevoerd, komt er ook een bepaalde hoeveelheid terug. Som is de hoeveelheid stroom die de elektrische installatie verlaat, kleiner dan de hoeveelheid stroom die er in is gegaan. Dit heet lekstroom. Lekstroom wordt ook wel verliesstroom of foutstroom genoemd.
Elektrische stroom
Als de sterkte gelijk blijft en er dus evenveel Ampère terug zou gaan, zou het betekenen dat er niets opgewekt moet worden.
Er is een reden dat er altijd een circuit moet zijn.
De reden is om ampères, de protonen naar de elektronen te laten stromen
Simpel gezegd, wat er door de fase vertrekt komt ook door de nul weer terug
Via de nuldraad gaat de niet-verbruikte elektrische stroom retour.
Welk deel van die 5a is niet verbruikt?de niet-verbruikte elektrische stroom retour.
Zegt degene die niet weet waar een aardedraad voor dient.Vraag het maar even aan de TU, die conmercianten zijn in jouw optiek beter onderlegd op dit vlak....