Betonvloer instrooien pigment tijdens vlinderen

Goedemorgen,

Wij laten binnenkort een betonvloer storten voor een buitenterras, en ik wil deze graag in een bepaalde kleur uitgevoerd zien. Nu lees ik her en der op internet dat er pigment op de toplaag wordt gestrooid, wat er vervolgens 'in wordt gevlinderd'. Ik vind echter weinig tot niets over de werkwijze hiervan, de hoeveelheid pigment wat hiervoor nodig is per m2 en het soort product wat hiervoor nodig is.

Iemand die hier meer over weet en hier iets over kan vertellen?

Bedankt alvast.
 
Misschien is het handig indien je dat als eerste vraagt aan degene die het werk gaat uitvoeren.
Die weet precies wat hij gaat doen en kan je vast wel meer vertellen over de uit te voeren methode.

Waarom zouden de leden hier zich moeten verdiepen in een door een leverancier waarschijnlijk te hanteren werkwijze, terwijl Klusidee toch echt gericht is op hulp aan mensen die zelf klussen uitvoeren?
 
Ik kan me niet anders voorstellen, dan dat het pigment ingestrooid zal moeten worden tijdens of vlak na het storten van het beton en daarna 'gevlinderd'. Indien het beton al hard is geworden zal geen enkel pigment daar meer echt aan hechten, dan zou je naar mijn idee meer aangewezen zijn op betonverf oid. met de daarbij behorende nadelen van slijtgevoeligheid.

Je moet daarom, lijkt mij, toch echt bij degene zijn die het uit gaat voeren om te weten te komen of zij zoiets kunnen en willen verzorgen, want anders zie ik niet in hoe je dat, terwijl zij de laag hebben gelegd, alsnog moet doen.
 
Wanneer ik bijv. zo zoek: betonvloer vlinderen, dan kom ik nog wel wat verwijzingen tegen dat je dat vlinderen zelf kunt doen (en ook beschrijving hoe), maar dat het niet eenvoudig is en zwaar werk.

Maar wanneer ik zoek met: betonvloer in kleur vlinderen, dan vind ik uitsluitend bedrijven die f=dat kunnen doen, maar geen enkele aanwijzing om het zlef te doen.

Ik denk daarom dat je dit werk beter aan een prof kunt overlaten en dat het voor iemand die geen ervaring heeft niet te doen is. Anders verpest je meer dan dat he goed doet.

Vandaar ook mij uitgangspunt, dat je het totale werk ging laten doen.
 
welke kleur?

je kan in het afwerkproces je vloer instrooien met toeslagstoffen.
bijvoorbeeld om hem harder te maken maar ook om een bepaalde kleureffecten te krijgen.
goed vlinderen moet je leren
Met kleurstoffen in de afwerking de eerste keer lijkt mij geen goed plan.

je kan volledig gekleurd beton gebruiken dat is makkelijker en dat kan je gewoon bij de centrale bestellen
 
We willen een beetje zandkleurig beige. Mediterraans sfeertje.

Oké, ik zal eens informeren bij de centrale.

Maar ik ben wel benieuwd wat de moeilijkheid is met vlinderen icm instrooien? Een kwestie van erop gooien en er met de vlindermachine overheen gaan. Een beetje gelijkmatig strooien. En dat totdat je tevreden bent over de kleur? Benieuwd of er iemand is die hier ervaring mee heeft.
 
Ik denk dat dat nu juist het geheim van de smid is, en dat degenen die dagelijks vloeren vlinderen dit niet zomaar openbaar maken. Als je zoekt op "pigment betonvloer" kom je wel producenten van kleurmiddel tegen. Wellicht dat zij informatie geven aan particulieren over verkrijgbaarheid, verbruik en applicatie.
 
het is niet zozeer wat er in moet maar meer op welk moment tijdens het binding/verhadingsproces je dat moet doen.
de kleurstoffen voor cement en beton vind je eenvoudig via google
 
Gewoon voor het vlinderen lijkt mij? Dus wanneer de vloer nog niet is uitgehard, maar wel voldoende hard is om op te staan (zonder dat die teveel vervormd). Met het vlinderen kun je de vloer verdichten, dus dan neemt ie het pigment ook op in de vloer lijkt mij.

Maar dat is uit het wetboek der gezond verstand.
 
Je kan pigment door je water doen als je zelf het beton mengt.

Je kan pigment door het droge materiaal mengen. Als je bijvoorbeeld een betonnen aanrecht maakt is dit een uitkomst. Als je deze methode hanteert slijt de kleurlaag er niet af.

Je kunt als je beton al uitgehard is impregneren met kleur en daarna kleurverharder. Er bestaat risico dat je door de kleurlaag heen gaat dmv schade etcera.

Dan heb je nog pigmentpoeder wat ze over het natte beton gooien met de hand om zo een natuurlijk effect te krijgen. En dan hebben ze matten en stampers waarmee ze natuurlijke steenpatronen en voegen in het natte beton stampen. Daarna ook weer kleurverharder en sealer eroverheen. Ook logo's van je bedrijf kun je laten maken en in je beton stampen. Of een windroos, tekst of wat dan ook.

En op het einde zagen ze het beton in en ik neem aan dat dat dilatatievoegen zijn om scheuren te voorkomen.

Maar ik ben geen expert op dit gebied.

Ik kijk graag filmpjes van een Amerikaans betonbedrijf omdat ik geen leven heb:


Eindresultaat is een mediterraans ogend vloertje en het lijkt van natuurlijk steen gemaakt doordat ze relief en voegen hebben gemaakt met die stampers en siliconen matten.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
942
Buiten en tuin
BertPleizier
Reacties
0
Weergaven
402
Reacties
1
Weergaven
821
Reacties
1
Weergaven
819
Reacties
2
Weergaven
974
Buiten en tuin
Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via