Asbest zeil

Dag allen,

In de jaren '30 woning die wij van plan zijn te kopen ligt op meerdere plaatsen (keuken en badkamer) zeil. De verkoopster is overleden en er is dus geen informatie bekend over het jaartal e.d. We zullen nog verder onderzoek (laten) doen. Maar we vroegen ons af of er hier wellicht mensen zijn die al een idee hebben of de kans groot is dat dit asbesthoudend zeil is. We kunnen nu niet kijken hoe de onderkant eruit ziet, dus misschien valt er op basis van deze foto's (nog) niets te zeggen, maar ik wilde het toch voorleggen. Dank alvast!
keuken.jpg
badkamer.jpg
 
Daar is niets van te zeggen. Laat een asbestinventarisatie uitvoeren voor de hele woning, dan weet je wat eventueel wel en wat niet gesaneerd moet worden.
 
Dank voor uw reactie. Is het dan wijsheid om een inspecteur een 'rondje' te laten doen? Of zoals ik ook veel geadviseerd zie worden: met een testkit aan de gang (daar voelen wij zelf niet zo veel voor, maar misschien geeft dat meer zekerheid?).
 
Een inspecteur weet waar hij moet kijken, en stelt een rapportage op met daarin een advies. Een testkit werkt alleen als je voor een bepaald product zeer sterke twijfels hebt of het wel of geen asbest is. Maar vervolgens heb je slechts 1 punt gecontroleerd.
 
Misschien eerst de makelaar bellen, want ik denk niet dat die gaat toestaan dat een inspecteur dingen gaat loshalen en alleen op het oog kan die ook maar een deel zien.
Is er überhaupt een 2e bezichtiging mogelijk? Veel huizen zijn zeer snel verkocht.
 
Ik lees nu pas dat je de woning nog moet gaan kopen. Vraag het asbestinventarisatie-rapport op bij de makelaar:
 
Laatst bewerkt:

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
962
Asbest in huis
Jackd
Reacties
8
Weergaven
927
Asbest in huis
Maarten12345
Reacties
2
Weergaven
982
Asbest in huis
Kees
Reacties
2
Weergaven
900
Asbest in huis
Jeroen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu