Sorry hoor, maar je moet nu niet net gaan doen alsof je ineens er verstand van hebt en daardoor verkeerde dingen verkondigen!
Je kunt 7,35 kW wél degelijk over één fase aansturen, mits verdeeld over twee gekoppelde groepen (zgn. kookgroep) en aangesloten op een enkelfasige groepenkast met een hoofdzekering van (minstens) 35 A. Zoals in schema 1 uitgebeeld wordt. Dan kun je zonder bezwaar continue de kookplaat maximaal benutten. Mits je niet nog een paar andere apparaten aan hebt staan, die veel stroom trekken (wasmachine, strijkbout, boiler, oven, etc) want dan gaat de hoofdzekering er alsnog uit. Als dat niet zou kunnen zou een flink deel van de Nederlandse huishoudens een probleem hebben, want kookgroepen werden en worden veelvuldig toegepast op enkelfasige systemen.
Bij een kookgroep-aansluiting op één fase van een 3 x 25 A aansluiting kom je te kort: onder omstandigheden kan er 32 A gaan lopen en dat is te veel voor een hoofdzekering van 25 A. Dat is bij sommige platen dan wel weer te ondervangen door het (softwarematig) instellen van een maximaal totaal vermogen, maar inderdaad: helemaal niet van toepassing op jouw situatie. Want jij hebt (zoals inmiddels al ettelijke keren genoemd) drie fasen, waarvan er twee benut worden en daarbij heb je geen problemen met te hoge stromen, ook niet door de nulleiding. Mits ook daar maar geen zware verbruikers bijgeschakeld worden op één van de twee fases waar de kookplaat op zit.
Het is dus verstandig de kookplaat op twee fases te zetten, waar niet een grote oven of wasmachine (etc.) ook op zit... Die zet je dan op de overgebleven fase.
De pitten gaan zo steeds aan/uit, aan/uit. Het maximale vermogen van de kookplaat wordt zo niet gehaald en het schijnt duurder in gebruik te zijn.
In een moderne kookplaat gaan de pitten 'steeds' aan en uit. Dat is het normale werkingsprincipe van de regeling van een kookplaat. Bij een softwarematige begrenzing van de stroom worden alle platen gewoon in maximale stroom begrensd en ja, dat gebeurt schakelend (maar niet persé om en om).
Ik wil je vragen bij je probleem te blijven en er niet nog allerlei onzin bij te gaan halen.