Wanneer ik je goed begrijp zeg je dat de derde afbeelding in de startpost gelijk is aan het derde schema van #19. Dat is niet correct.Waarvan de eerste duidelijk voor aansluiting op een kookgroep van een enkelfase systeem is (aansluiting van de twee nuldraden afzonderlijk), de tweede voor op twee van de drie fasen (+ nul) van een 400 V driefase systeem (in deze situatie van toepassing!) en de derde in NL niet van toepassing is. Dat is echter juist het schema dat door TS in de startpost geplaatst werd (derde afbeelding in #1). Zo moet het dus beslist niet aangesloten worden!
Dat advies is ook terecht.
Nee dat is pertinent niet waar!Wanneer ik je goed begrijp zeg je dat de derde afbeelding in de startpost gelijk is aan het derde schema van #19. Dat is niet correct.
Het schema in de startpost is nl. gelijk aan het eerste schema van #19.
Dat zal in deze situatie niet uitmaken voor de aansluiting van dit apparaat. Meestal zijn de handleidingen volkomen gelijk van apparaten waarvan de productiedatum dicht bij elkaar ligt of er is een net iets andere opmaak. En geloof me of niet, maar ik heb nogal wat ervaring met handleidingen voor witgoed! Had voorheen een verzameling met meer dan 15.000 (voornamelijk duitstalige) handleidingen van allerlei merken op mijn harde schijf staan, maar bij gebrek aan belangstelling op het forum waar ik een 'handleidingenservice' deed heb ik ze recentelijk weggedaan.Trouwens ik zie dat er meerdere manuals beschikbaar zijn, voor verschillende jaren van productie. Is het dan ook niet handig de productiedatum van TS's plaat te weten?
Voor het aansluitschema waar we het over hebben moet je even teruggaan naar # 29. (kon ik helaas niet mee-kopiëren)Volgens dit aansluitschema wordt de nul van de ene helft doorverbonden met de fase van de andere helft en andersom. Dat zou betekenen dat het volle vermogen op één fase komt te staan. Dat is een in Nederland beslist niet toegestane methode en komt in principe neer op hetzelfde schema als het 3e schema in bijdrage #19.
Ja, ja, zo kan ik ook mijn gelijk halen....maar deze is gesplist in a.h.w. twee parallelle eindgroepen van 16 A elk, die gelijktijdig worden geschakeld.
Zo ziet een 'gesplitste' fase eruit. De automaten zijn 16 A en de hendels ervan zijn mechanisch gekoppeld, zodat ze gelijktijdig schakelen.Ik twijfel niet aan jullie deskundigheid en ik wil het nog minder beter weten. Ik wil wel leren.
@HBH zegt dat het schema een gesplitste 1-fase aansluiting is. In mijn simpelheid denk ik dat er van één ader van 220 V 16 A middels een splittertje of iets dergelijks twee aders van 220 V 16 A is gemaakt. Als je die twee aders nu op de plaat aansluit kan ie maximaal 3600 watt vragen want in werkelijkheid wordt de spanning maar over één fase geleverd. Nu is de aansluitwaarde 7350 watt. Dat impliceert dat er toch twee fases zijn of begrijp ik er nog steeds niet veel van?