Welke voeg?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste Mede leden,

Ben vandaag aan de achterwand begonnen van de keuken.
en vraag me nu af wat het mooist gaat zijn(ik weet dit is smaak gebonden)

In eerste aanleg (lees voor ik begon met tegelen) zouden we voor een licht grijze voeg gaan.
dit omdat wit te smettelijk is.
Maar nu ik de tegels er tegen zie en er dus een donkere voeg is,neig ik naar een antraciet voeg te gaan.

Mijn vraag is hoe kan ik mijn dilemma oplossen.

81929_keuken_1_van_1_1.jpg
 
Een voeg moet minimaal 24 uur uitharden en drogen, om de uiteindelijke kleur te kunnen zien.
Dus daarna zal de voeg hard zijn, en niet meer gemakkelijk te verwijderen.

Gebruik ook geen antraciet voeg.
Die is na een paar jaar ook grijs geworden, omdat de kleurpigmenten die er inzitten verdwijnen na een tijdje.

Wit is inderdaad zeer besmettelijk, en wordt daarom tegenwoordig bijna ook niet meer gebruikt.
Wij verkopen het daarom alleen ook nog maar op bestelling.

Ik adviseer altijd om in een witte tegel een zilvergrijze voeg te nemen.
Dat is eigenlijk het mooiste.
Neem vvo in de keuken ook een wd voeg, die neemt minder vuil op als een gewone voeg, en zijn vooral achter het gasfornuis dan ok beter schoon te maken.
 
Klopt wat Peter zegt, maar om een eerst indruk te krijgen (het gaat hier om de keuze licht om donker) kan je dit zo aardig bekijken.
Verder wel een goed advies van Peter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
475
Keuken
Henk253
  • Pjwl
  • Keuken
  • 10
  • 591
Reacties
10
Weergaven
591
Reacties
1
Weergaven
339
Keuken
BertPleizier
Reacties
1
Weergaven
861
Keuken
S.oldeerbout

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via