Voorzetwand nieuwe keuken

Status
Niet open voor verdere reacties.
Inleiding:
We gaan een nieuwe keuken plaatsen in een jaren 70 appartement (opbouw leidingen en volledige beton gewapende muur). Om de leidingen weg te werken zijn er 2 opties, infrezen of met een voorzetwand te werken. We gaan voor de voorzetwand omdat er in dit beton geen beginnen aan is om tig leidingen te frezen. De voorzetwand zal uiteraard ook fungeren als drager van de bovenkastjes, afzuigkap en koof van het afzuigkanaal. Nu wil ik deze wand extra stevigheid geven door eerst raggelwerk (hout) aan te brengen daarop houtplaat en daarna gipsplaat. Nu heb ik over deze voorzetwand een aantal vragen:

- Welk houtplaat gebruik je in dit soort gevallen? Materiaal en dikte?
- Welke gipsplaat dikte gebruik je in dit geval?
- Nog andere tips?
 
Ik zou toch proberen om te zorgen dat waar de kastjes komen een balk te zetten. Ook al.neem je OSB van 18 mm bv. Blijft er maar 18 mm waar de schroef aan kan trekken.

Een plaat van 12 mm OSB zou dan wel voldoende zijn. Daarover weer 12,5 mm gips wandplaat, tenzij je gaat stucen dan kunnen het stucplaatjes zijn.

De randen van de OSB hoeven niet op een balk uit te komen. Deze schroef je weer strak met de gipsplaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via