Vloerverwarming defect?

Status
Niet open voor verdere reacties.
MAAR er is geen pomp om het water van de platenwisselaar naar de vloerverwarming te pompen.

Ok, klinkt logisch, ik zal het doorgeven aan de monteur welke langs is geweest.

Zou wel heel raar zijn idd, dan zou het nooit goed gewerkt hebben.

Klopt het ook als de leiding tussen de platenwisselaar en de verdeler, als ik de verwarming aan zet, binnen 15 seconden gloeiend heet is (tot aan de kraan)?
 
Het is gek dat de het bovenste stukje leiding vanaf de wisselaar wel heet/warm wordt en de onderste leiding niet.
Als de warmte van de wisselaar naar de verdeler zou doorstralen zouden beide leidingen heet/warm moeten zijn.
Ik krijg de indruk dat de verdeler niet goed is aangesloten.
Ivp een scheiding is de wisselaar in serie aangesloten?
Wie weet het. mvg bernhard
 
Er is wel een klein beetje drukverschil over de wisselaar, maar niet genoeg om de juiste hoeveelheid water te leveren. Zeker niet om het drukverlies van de kraan te overwinnen.
 
Dat het bovenste buisje wel warm is, komt doordat warm water naar boven wil. Daar is geen pomp voor nodig.
Zoals eerder aangegeven: In het eerste schema'tje is goed te zien dat er niets is dat stroming afdwingt in de rechter lus (platenwisselaar - thermostaatknop - balk van verdeler - platenwisselaar)
Check zelf of er iets is dat stoming afdwingt in je vloerverwarmingsslangen. Als dit allemaal op de onderste balk zit, en die balk loopt gewoon door, gebeurt er zeker te weten niets. Het oranje 'ding' ontneemt me het zicht, waarschijnlijk zit hier een scheiding zodat de pomp voor stroming door de slangen zorgt. In het eerste schema'tje zitten de slangen met knoppen en de slangen zonder knoppen dan niet rechtstreeks aan elkaar.
Oplossingsrichting is volgens mij dat de aansluiting waar nu de drukmeter + overstort zit, wordt gebruikt voor de aanvoer of retour. Welke van die twee hangt af van de stromingsrichting van de pomp.
Dus de als de pomp van links naar rechts pompt, dan moet de aanvoer met thermostaatkraan naar de linkerkant.
Als de pomp van rechts naar links pompt, dan moet de retour (onderste pijp van platenwisselaar) naar de linkerkant.
De drukmeter plus overstort moet naar het dan vrijkomende gat rechts. (Houd hier met het leidingwerk rekening mee)
De pomp zal dan (ook) stroming afdwingen over de platenwisselaar + thermostaatkraan.
Het voetventiel dat in de retour zit (als ik het goed zie) is zodanig in te stellen dat je kunt voorkomen dat bij een volledig open thermostaatkraan 'al' het pompwater over de platenwisselaar gaat, en niets door de vloer.
 
Ik zal vanavond nog wat duidelijkere foto's maken.

Voor nu heb ik even snel een mooie tekening gemaakt:

90499_wisselaar_2.jpg


Wat me dit weekend wel opviel was dat het me lukte de vloerverwarming naar 30 graden te krijgen (weet niet wat normaal is?)

Heb de thermostaatkraan eraf gehaald.

Als de retourleiding bij de overstort beveiliging aangesloten wordt, hoe voorkom je dan dat het warme water niet door de retourleiding gaat (minste weerstand?) ipv door de vloer heen.
 
Als de leidingen in de vloer niet diffuusdicht zijn zou ik dat niet doen. Je kunt kijken of er iets op staat over diffuusdichtheid, meestal zul je dan DIN 4726 zien staan.(op de stukjes slang tussen verdeler en vloer)
 
Als de retourleiding bij de overstort beveiliging aangesloten wordt, hoe voorkom je dan dat het warme water niet door de retourleiding gaat (minste weerstand?) ipv door de vloer heen.
Door het voetventiel, dat er hopelijk zit, te 'knijpen'. Dan lukt het de pomp niet meer alles door de platenwisselaar te sturen, en gaat er ook water door de vloer heen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via