Verlichting altijd 'aan' meer stroom?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Vraagje. Bij onze bijkeuken hebben we een aansluiting voor een lamp. Ik zit eraan te denken om ipv de schakelaar steeds aan/uit te doen, om te kiezen voor een lamp met een sensor. Zodra donker en beweging lamp aan. Dit is dus niet zo'n buitenunit. De sensor zit echt in het lampenbolletje zelf.

Echter de schakelaar moet dan atijd op 'aan' staan. Mijn vraag is, stel schakelaar geeft stroom door, maar lamp wel uit, gebruikt dat dan geen stroom?(sensor wellicht?)
 
Een lichtsensor of een tijdklok verbruikt ook al gauw 5 watt.
Reken uit je voordeel of nadeel wat dit kost ten opzichte van de verlichting.

Als er 1 spaarlamp van 7 watt aangesloten is dan kun je zo`n lamp beter de gehele nacht laten branden.
Met een halogeen van 500 watt is een lichtsensor of tijdschakelaar weer voordeliger.
 
5W? Lijkt me erg hoog. Weet je zeker dat dit voor de huidige geldt? (Zoals moderne audioapparatuur in standby ook bijna niets meer verbruikt).

Ik heb in huis ook een aantal bewegingsmelders met spaarlampen, of led-lichtslang erop en energieverspilling door een melder is niet de bedoeling.

Ik zal het over een tijdje eens meten als ik m'n kWh meter weer terug heb.

grtz
Henk
 
Bij een van de grootste online electronica shops wordt het verbruik zelfs aangegeven. Dit is inderdaad 5 va. Een verbruiksmeter zal er mischien 3 watt van registreren.
 
Wow, het is dus meer het gemak, dan de besparing. Want 5w continue gebruik vind ik nogal wat voor een ruimte waar misschien 1 keer per dag de verlichting 1 min aan gaat,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via