Toiletplaat Spaanplaat

Is een toiletplaat spaanplaat waterwerend 18mm een veilige keuze om als plaat inbouwtoilet te gebruiken of absoluut af te raden? Ik kijk momenteel naar alle mogelijkheden zoals van die roze kunstof achterplaten en watervast multiplex.
 
Hi Henk. Bedankt. Dan ga ik ook maar voor watervast multiplex. Niet goedkoop maar goedkoop is duurkoop :-). Volgens mij heb ik ergens anders gelezen dat jij hem dan (naast vastzetten op houten regelwerk aan zijkanten) met wat dotten montagekit aan stalen frame vastzet? Zat er aan te denken om met wat RVS schroeven aan het stalen frame vast te zetten.

Tegel je gelijk op watervast multiplex met pasta tegellijm of ook eerst bepaalde voorstrijk?

Bedankt.
 
Ik had toen pastalijm gebruikt.
Over voorstrijk lees dit topic klik hier op.
Ik maakte balkje op de muur, vloer en langs het frame en maakte de plaat vast op de balkjes niet op het frame.
En onder bij de afvoer maakte ik ook een rand zodat het hout daar niet kan veren.
 
Laatst bewerkt:
Hi Henk. Bedankt.
Dus balkjes buitenste zijdes (links, rechts tegen muur en boven- en onderkant frame is voldoende zonder plaat nog ergens aan stalen frame vast te zetten? Zie plaatje. Bruin is ruwe vure balkjes, rood twijfel ik of die ook nodig zijn
Bedankt.
Screenshot_20230611_155741_Gmail.jpg
 
Geen rvs schroeven gebruiken, geen toegevoegde waarde. Alleen kapotte schroeven.

Ik zet het multiplex altijd vast met een sneltapper. Deze boor ik wel voor in het metalen frame.
 
Dit kan op veel manieren. Ik heb mijn ombouw met stalen profielen en dubbele groene gipsplaat opgebouwd. Als ie maar enorm stijf wordt zodat de tegels nooit kunnen buigen. En natuurlijk vochtbestendig.
 
5 klussers en allemaal anders.
Ik zie hier op het forum bv gipsplaat of die roze beplating maar ook lees ik vaak dat er pot los, ruimte of beweging.
Ik heb bij mij thuis 30 jaar geleden een van de eerste Sanit inbouwreservoir op watervast multiplex 18mm 110 breed geplaatst en pot zit geen beweging in en zo heb ik het altijd gedaan.
De beplating gewoon op het hout en niet op het frame.
Is er ruimte genoeg kan je ook cellenbeton plaatsen.
Naamloos.jpg
 
Bedankt voor de reacties. Ja, cellenbeton is een optie maar zo'n blok is dan ook weer minimaal 7cm en zet je helemaal voor het stalen frame. Zal wel relatief goedkoper zijn dan watercast multiplex maar ik hou het bij watervast multiplex denk ik. Sneltapoer had ik niet iver nagedacht :super:
 
Bedankt voor alle input. Ik ga even verder zoals beschreven en getekend door Henk.

Welke dikte balkjes zou jij gebruiken Henk?Aan de zijkant maakt dat niet uit omdat die toch met slagpluggen worden vastgezet aan de bestaande binnenmuur. Dus bijvoorbeeld 44x32mm dik voor buitenzijden en boven en midden balkjes 44 x 44? Wat adviseer jij?
 
:prima:Ik hou van stevig dus dit kan best en ik had geschaaft in begin zodat mooi vlak is.
Iemand anders zou dunne regels gaan gebruiken
 
Goedenavond (@Henk253)
Bij het plaatsen van mijn tweede hangtoilet op 1e verdieping lopen er te veel leidingen door de vloer om het reservoir met twee bouten in de vloer vast te zetten. Het risico is te groot en dat laat ook de leiding detector zien. Is het mogelijk om op de vloer een balk te lijmen en daar de Geb..it stalen constructie op vast te zetten?. Ik zou daarnaast eventueel ook de balk (ik denk 44x44) links en rechts extra tegen de muur met een hoekstuk vast kunnen zetten en nog balkjes naar de achterkant van de muur doortrekken. Is zo'n constructie mogelijk? Met welke lijm zet ik zo'n houten balk vast op de grond? Ik bedoel dus de volgende opzet:

Geberit.jpg
 
Ik heb watervast multiplex met montagekit op het frame gelijmd. Links en rechts balkjes 44 x 67 geschaafd. Dat komt echt nooit meer los..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via