Remeha Avanta problemen al 1 jaar lang!!!

Hallo,

Ik ben al bijna een jaar aan het tobben met mijn cv ketel. Eentje van Remeha Avanta. Krijg telkens de storing E4 en E5 te zien, na resetten doet de ketel het vaak eventjes en valt daarna weer terug in de storing. Soms gaat het weken lang goed en ineens komt de storing weer tevoorschijn. De laatste twee weken is het iedere dag raak. Ook komt nu de storing F en P tevoorschijn. Water wordt ijskoud tijdens douchen, etc. Ketel schiet telkens op storing. Er zijn al meerdere monteurs geweest van Remeha en een bedrijf bij mij in de buurt, ik denk al 12 bezoekjes. Tot op heden weet niemand wat er aan de hand is. Vandaag nog is de isolatieplaat vervangen, ook is al 3 keer het gasblok vervangen. Hoopte dat het vandaag opgelost zou zijn, maar helaas, toen ik thuis kwam stond hij weer op storing.. Het lijkt erop dat als de voor kap van de ketel is, hij het beter doet dan wanneer de kap erop zit.

Heeft iemand enig idee wat er hier mis kan zijn en mij kan verlossen uit iedere dag een ijskoude douche en een koud huis?

Groetjes,
Mayke
 
F en Pzijn geen storingsmeldingen dat is een software en hardware versie en word weergegeven na spanningsuitval.
E4 en E5 zijn ionisatie meetfouten.
Oorzaken zijn slechte aarde in toestel of huisinstallatie.
Slechte aarde brander of ontsteekt trafo.
Slecht gasblok.
Of defecte brander automaat.

Maar als de fabrikant al geen oplossing heeft..
 
Sluit het toestel eens aan op een ongeaard stopkontakt. Wil wel eens een foute aardstoom zijn welke dit veroorzaakt. Zit er waarschijnlijk ergens een probleem in je elektra installatie.

John
 
Is het een woonhuis of een appartementen complex?
Voor flatgebouwen met gezamenlijke rookgasafvoeren zijn speciale CLV instellingen tbv ventilator snelheden.
(De kap erop zetten zorgt ervoor dat de CV Ketel de onderdruk in het luchttoevoer niet kan overbruggen.)
Hebben ze de grafietpakking van de brander geplaatst of is dit nog de oude koortpakking?
Is de ontsteektrafo wel eens vervangen?
Aardingsproblemen, getest met een haspel welke geaard is om hem naar de andere kant van het huis te brengen.
Apparatuur op het elektra-net welke voor interference zorgen, waterkoker, magnetron, etc?
Hebben ze de branderautomaat wel eens vervangen?
Slechte O2 afstelling, rookgasafvoer/luchttoevoer problemen (Veel weerstand etc, word warmwater wel goed warm als deze het doet?)
Moet je vaak lampen vervangen in huis etc, dan is er vaak wat mis met het elektra-net in de woning. (Laatst ook een tegengekomen, bij toeval gemeten... Soms zijn aardingsproblemen lastig te achterhalen.
Hebben ze metingen vericht met mantel erop of alleen zonder mantel erop?
Bent u de onderste bewoner van een appartemente complex met gezamenlijke rookgasafvoer, CLV onderzijde is vermoedelijk open, als dit het geval is dan is 100% zeker dit je probleem. RAAD DRINGEND AAN OM DAN DE VVE EEN CLV INSPECTIE TE VERRICHTEN!!
 
Het is inderdaad een appartementencomplex en ik woon op de eerste verdieping.. Geen last met uitvallende lampen, of slechte elektriciteit. Water wordt bloedheet zodra de cv ketel werkt, dus dat zit goed. Ik heb nu al twee dagen de voorkant eraf, het lijkt alsof het apparaat het nu wel blijft doen... Kan dit iets te maken hebben met dat het apparaat te weinig zuurstof krijgt wanneer de kap er op zit?

Mijn buren hebben trouwens geen last van hun cv ketel. Ik ga dit alles even voorleggen aan degene die mijn cv ketel telkens proberen te maken, wellicht komen ze er nu wel uit! Ik hou jullie op de hoogte. Heel erg bedankt alvast!
 
De onderste bewoner op het CLV kanaal heeft als het goed is een inspectieluik welke toegang geeft tot de schacht waarin het hoofdkanaal zit opgesteld. Laat de monteur dit kanaal inspecteren en controleren of er een drukvereffeningsopening zit, als deze er zit, dan is dit je probleem!

Oude VR toestellen en diverse HR toestellen hadden deze drukvereffeningsopening nodig omdat deze de grote thermische trek in het RGA kanaal niet aankonden.

Het grote nadeel is dat diverse installateurs CV Ketels gewoon vervangen zonder erbij na te denken wat voor type CLV kanaal is toegepast, uberhoud het niet opstellen van een eventueel inspectie rapport waarbij goedkeuring tot hergebruik word aangeschreven mag niet. Gelukkig doen de grote installatie partijen tegenwoordig niet zomaar meer de CV Ketel vervangen, echer de kleine bedrijven (vaak slechter op de hoogte van regelgeving.) doen dit nogsteeds.

Voor een Remeha Avanta is het gebruiken van een drukvereffeningsopening niet mogelijk. Bij eventueel weerstand in het kanaal kunnen rookgassen naar beneden worden verdrongen en zo langs de drukvereffeningsopening in het luchttoevoerkanaal komen, welke je eigen CV Ketel vervolgens weer gebruikt in zijn verbranding.
Je CV Ketel is aan het recirculeren van rookgassen en valt in storing.

Schakel de VvE in en laat een inspectie uitvoeren, want het zomaar afsluiten van de drukvereffeningsopening mag niet, de grootste waarschijnlijke senario is dat diverse toestellen met verschillende toepassingsgebieden/situatie samen op een kanaal zitten.

Deze problemen met de storing welke u heeft zal “hoogswaarschijnlijk
 
Helaas is er tot op heden nog niks opgelost... De clv gegevens zijn niet te achterhalen omdat deze blijkbaar niet zijn opgeslagen door de mensen van de bouw.. Anders mensen in het complex hebben deze gegevens wel, deze staan genoteerd op de kap. Helaas is dit bij mij niet het geval. Aankomende maandag gaan ze het dak van het complex op om te kijken of ze daar iets kunnen vinden. Dit is de laatste kans. Ze hebben gezegd dat als ze daar niets vinden, ik het zelf met de VVE moet gaan oplossen. Ik zie dit natuurlijk niet zitten, want als een installatietechniek bedrijf het niet weet, wie moet het dan weten? De monteurs zijn overigens ook niet bereid om al deze tips te lezen, terwijl ik ze hier wel op heb aangedrongen. Heeft iemand nog een aller laatste tip?
 
Hoezo zijn de CLV gegevens niet bekend? Degene die de ketel geplaatst heeft, moet dit weten.

Het lijkt erop dat je een hobbyist aan het werk hebt. Zoek aub een bedrijf dat kennis heeft van CLV's, en doe sowieso direct de kap op de ketel. Als er inderdaad rookgassen recirculeren komen die nu in jou huis terecht. Toch zonde als er morgen weer een CO dode in de krant vermeldt wordt...
 
Als het probleem op het dak had gezeten hadden hier meer mensen last van gehad, de enige verklaring zou kunnen zijn dat de CLV parameters niet juist staan.

Remeha heeft standaard CLV instellingen, deze zijn niet altijd meer verdiepings afhankelijk. Ik ga er gewoon vanuit dat hun dit ingesteld hebben volgens de fabrikant, en anders de fabrikant dit juist heeft ingesteld tijdens hun bezoek. (Daar moet je wel vanuit kunnen gaan.)

U bent als ik het goed had begrepen ook de onderste bewoner op uw CLV-Systeem, ze hebben de onderzijde niet gecontroleerd op een “Vermoedelijke
 
Remeha is er ook bij geweest, zij verwijzen mij ook naar iemand anders die de CLV gegevens zou moeten hebben. Degene die de bouw van het complex gedaan heeft, is destijds failliet gegaan. Schijnbaar zijn daarom deze gegevens niet bekend. Ze willen nu dus maandag op het dak gaan kijken en ik heb in mijn ketelhok een deurtje in de muur zitten, waar je een grote zilveren pijp kunt zien. De kap mocht ik er van de monteur van Remeha aflaten, omdat hij ook kon merken dat met herstarten (met kap erop) niet lukte en zonder kap wel. Met kap geeft mijn ketel direct storing, ik heb dan geen warm water en de verwarming doet het niet. Heb inderdaad wel een koolmonoxide meter aangeschaft, want vertrouw het zelf ook niet. Er heeft geen andere CV ketel in gezeten dan degene die er nu in zit, gebouw bestaat pas sinds 2014.

Ik ga zelf alvast een bericht sturen naar de VVE (zij zijn overigens ook niet behulpzaam en wisten niet eens wat CLV gegevens waren).

Ik hou jullie op de hoogte...
 
Als ik je verhaal zo hoor denk ik toch dat je problemen hebt met je parameter instellingen. (Ventilatorsnelheden voor CLV)

Waarom ze allemaal moeilijk doen snap ik niet, maak het kanaal aan de onderzijde open, meet de diameter van het RGA en LTV kanaal, hun hebben hiervoor een grafiek, aantal verdiepingen en ze moeten gewoon weten wat de waardes moeten zijn. En anders controleren bij een buurman/vrouw op de zelfde verdieping, stel die waardes in en kijken hoe dat gaat. (Dit probleem duurt onnodig lang.)
Je waardes moeten in ieder geval even hoog staan als degene direct boven je.

Volgensmij maken de fabrikant en installateur het onnodig ingewikkeld.

Het CLV-Systeem is van jullie gezamenlijk dus de VvE moet hierin ook zijn rol spelen eventueel.

Hopende dat er een oplossing komt voor uw probleem.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via