Na plaatsen kozijn last van kou

Status
Niet open voor verdere reacties.
Een aantal maanden geleden heb ik door een bepaald bedrijf een nieuw kuntstofkozijn laten plaatsen (HR++ glas volgens hun).

Na plaasting van het kozijn (inclusief ventilatierooster) had ik plotsklaps last van kou op de bank (deze staat voor het raam). Hiervoor had ik hier geen last van. Het is niet zo dat je echt wind voelt vanauit een bepaalde plek (wel bij het ventilatierooster voel je koele lucht ook als deze dicht staat), maar het voelt gewoon veel frisser. Uiteraard contact opgenomen, zijn wezen kijken maar konden niets vinden. "Ventilatierooster zal wel niet goed werken" werd er gezegd. Leverancier van het rooster langs geweest, rooktest uitgevoerd, bleek het rooster niet goed gemonteerd te zijn. De rubbers waren niet doorgetrokken. Ik opgelucht, dacht eindelijk het probleem boven water te hebben. Het rooster hebben ze vervolgens opnieuw geplaatst.

Helaas heb ik nog steeds dezelfde klachten. Ben zelf al op zoek geweest waar het vandaan komt, maar ik kan helaas niet echt een bepaalde oorzaak vinden. Er is niet echt 1 plek waar het tocht of iets dergelijks. Het voelt gewoon fris en je voelt een koudere luchtstroom.

Kortom erg vervelend dus allemaal, immers zou je mogen verwachten van een nieuw kozijn dat dit juist meer comfort zou moeten opleveren. Als reactie krijg ik, "ventilatierooster laat nou eenmaal altijd kou door" of "van een raam komt altijd kou af" (is trouwens een gewoon normaal raam in rijtjeshuis).

Een heel verhaal, maar mijn vraag aan jullie is, herkennen jullie deze klachten ? Enig idee waar dit aan zou kunnen liggen ? Of is dit gewoon heel normaal dat het frisser aanvoelt op de bank voor het raam ?

Hoop graag van jullie te horen.

Mvg,
 
Volgens mij is dit de oorzaak. Die ruimte kan je nu met een lagere temperatuur verwarmen. Dus de temperatuur van de luchtlaag tegen het plafond is lager geworden. Deze laag wordt nu door het ventilatierooster en je glas verder afgekoeld en valt langs het raam naar beneden. Voorheen was dat ook het geval maar die temperatuur was toen zo hoog dat het niet opviel.
Het zelfde fenomeen was dat niet merkbaar als het buiten zeer koud was.
 
Het enige wat ik kan verzinnen is, staat er een radiator onder het raam deze meer laten verwarmen. Dus andere radiatoren in die ruimte iets knijpen. Misschien kan een CV specialist hier wat wijsheid brengen.
 
Van HR++ glas komt geen kou af. Is het kozijn thermisch onderbroken? Wat is de U-waarde van het kozijn? Wat voor kozijn/glas zat er eerst in? Controleer ook de tekst/code in het glas (aan de zijkant tussen de lagen).

Om erachter te komen kan misschien een foto gemaakt worden met een warmtecamera. Dit kost wel wat.

Info.
 
In eerste instantie zat er een houten kozijn in met dubbel glas.

Wat bedoel je met thermisch onderbroken ? U-waarde ? Geen flauw idee ..

Zal kijken of ik een code of tekst kan vinden ..
 
IJkenhout schreef:
Van HR++ glas komt geen kou af.

Ook daar komt kou van af. Of het genoeg is om een koudeval te veroorzaken weet ik niet.
Hoe hoog-en breed is dat raam zou ook best van invloed kunnen zijn.

Thermisch onderbroken betekent of er extra voorzieningen is aangebracht met de de verbinding buiten-binnen kozijn . Er zijn oplossingen die het transport van de koude stroom aanzienlijk vertragen.
Ook de breedte van de kunststof profielen spelen een rol in dit fenomeen.
 
De aansluitingen rondom je kozijn zijn wel luchtdicht afgewerkt?
Als er naden en kieren zijn heeft de wind vrij spel en kan voor onaangename tocht zorgen.

Met een sigaret kun je ook luchtstroom traceren.
Hr++ glas verminderd koudeval flink maar zal dit nooit geheel wegnemen. Zeker niet bij grote glaspartijen.
 
Stel je vraag in een nieuw topic. Graag alle informatie geven die we in dit topic ook aan de ander gevraagd hebben.

Na 8 jaar reageren heeft meestal geen zin. Hier doe ik een slotje op. Als TS nog wil reageren kan die dat aangeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via