Montage platte douchebak met drain

Kijk met zoveel kort op elkander bochtjes van 40mm krijg je veel weer stand dus ook op hoping van water.
Je douche zal wel geen weinig water gaan leveren.
Dus straks is je probleem het water wil niet goed weg.
Die leiding die verder beton in loopt waar loopt ie langs en hoe is die aan gesloten verder. en welke sifon systeem is dit?
 
In de handleiding staat dit
. De sifons hebben een debiet van 58 l/min en 64 m/min, afhankelijk van de diameter van respectievelijk 50 mm of 90 mm.
Maar die van jou is maar 40 mm
bij deze type
 
Je bent toch op sloop niveau, kun je het niet even proberen.
Het tussenstuk verlijm je (okay, die paar euro ben je dan wellicht kwijt), de 2 andere delen (in de vloer en in de drain) doe je er even los in, eventueel met wat (waterdicht) tape, en dan gooi je er een flinke sloot water in, maar je hoeft ook niet in 1x een hele emmer water, want dat produceert een douche ook niet.
Kun je kijken of het goed wegstroomt en omdat de 2 koppelingen niet (helemaal) waterdicht zijn, kun je meteen zien of het daar onder de eventueel aanwezige druk, flink lekte.
 
  • Like
Waarderingen: Rooster75
Goedemorgen
De leiding gaat daar ongeveer tussen de 5 a 10 cm de vloer in en dan schuin naar links en denk dat hij dan aangesloten zit bij de afvoer van de wasbak?
Screenshot_20240816_090208_Photos.jpg
 
Kijk water in die drain gooien is wat anders als je gaat douchen in de bak.
Ben ze al eerder op het forum tegen gekomen dat ze kort met bochten zijn aan gesloten en dat het water niet weg wil lopen.
Ik zou gewoon de afvoer gaan volgen en verder op op de liggende gedeelte aan sluiten.
Kijk als in de handleiding staat heeft en 50mm leiding nodig dan zul je van af de wastafel als dat ook 50 is moeten aan passen.
1723819806538.png


Kijk je word niet vrolijk van als het water later niet goed weg loopt want dan moet alles weer los, beter even wat meer werk maar dan ook volgens handleiding plaatsen.
 
Moet je douchegoot niet minimaal 5 tot 10cm van de muur komen te liggen? Kun je niet met je afvoer direkt naar beneden en daar aansluiten? Desnoods afvoer in koof wegwerken. Heb ik gedaan en bevalt mij prima. Nooit verstoppingen...
 
De wastafel afvoer is boven de grond 40 hoe zit ie in de beton ook 40 of 50.
Een standaard drain is ook 40 maar daar zit een verloop bij van 40x50, omdat het in een verzamel leiding komt dan kan het lucht ook weg.
En wat zegt je handleiding ken ie op 40.
de verzamelleiding kan 50 of 75 zijn dan is beter om naar toe te gaan.
1723822466814.png

Het is een aparte douche bak met een afgedekte drain
1723822637558.png
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu