Is dit fundering?

Zie foto's. Dit zit onder onze bijkeuken uitbouw van het huis dat we gekocht hebben. Is er iemand die uit deze foto's al wijs wordt? Die stenen balk onder de aarde, is dat een soort fundering?

20240729_162818.jpg 20240729_162816.jpg
 
De uitbouw is een oude bijkeuken geplaatst aan de keuken. We willen hem vernieuwen en bij de woning betrekken door de geven ertussenuit te halen en dak te verhogen. Maar we vroegen ons af of er überhaupt wel fundering was, het ziet er vrij houtje touwtje uit. Maar verder geen verzakkingen te zien. Dus dan hoeven we niet nog een hele fundering te storten eerst
 
Als de fundering sterk genoeg is om het nieuwe bouwwerk te kunnen dragen hoeft dat inderdaad niet... Let ook op koudebruggen in de vloer, eerst wellicht geen issue, nu wel.
 
Maar we vroegen ons af of er überhaupt wel fundering was
Er is altijd een fundering. Alleen woonboten hebben geen fundering.

Je kan het eventueel laten inspecteren door een deskundige. Als er tekeningen zijn, kijk dan of de fundering van de aanbouw overeenkomt met die van de rest van het huis.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
27
Weergaven
24K
Draagconstructie
Martijnvdeijnde
Reacties
3
Weergaven
353
Draagconstructie
Rola
Reacties
6
Weergaven
665
Draagconstructie
Walker
Reacties
10
Weergaven
979
Draagconstructie
Dai

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu