Hoeveel mbar voor drukregelaar?

Ligt eraan hoeveel mbar je drukreduceer aankan. Als hij op de uitlaat ingesteld staat om een druk van 15 mbar bijvoorbeeld te geven. En de inlaat mag 100 of 50 of 30 zijn... Dit maakt niet uit die uitlaat druk blijft gelijk. Mits hij binnen je regelbereik valt buiten het regelbereik kan de drulreduceer niet meer goed regelen.
 
De oplossing is volgens de lokale CV-boer simpel: de onkruidbrander werkt op losse gasflesjes zonder regelaar, dus werkt de onkruidbrander net als een dakbrander gewoon op de volledige flesdruk.

Wel heb ik een slangbreukbeveiliger gemonteerd welke maximaal 4 bar druk door laat.

Ik heb net nog een laatste fitting besteld en als ik deze binnen heb kan ik gaan onkruidbranden.
 
Stoer....
dus de druk in een dikke stalen gasfles is gelijk aan de
druk van een zeer dunwandige, geflensde gasflesje..??
Ik blijf de uitkomst even volgen :wink:
 
Ik heb een Easy Blue + gasfles en die ik ook dunwandig. Sterker nog: hij is lichter dan de 5 kg variant.

Verder gaat alles om dampdruk (die verbrand je namelijk) en die is gelijk bij propaan in een klein flesje en in een grote fles.
 
De druk in een butaanblikje is 1,7 bar bij 15 graden, die van propaan is 7,6 bar bij 15 graden, bij 40 graden wordt dat 2.9 voor butaan en 13 bar voor propaan.

De blikjes zijn gevuld met butaan, de flessen met propaan.
Butaan heeft een minimum temperatuur van min 0.5 graden en hoger nodig om gasvormig te worden, propaan wordt gasvormig bij min 42 graden en hoger.
Er zijn nog mengvormen maar daar gaat het hier niet om.
 
Ik heb eerst een drukregelaar gekocht van 30 mbar. Hier werkt de onkruidbrander op, alleen is de vlam van een waxinelichtje groter. 50 Mbar zal dus ook niet veel helpen.

Nu is er een drukregelaar onderweg die instelbaar is van 1 tot 4 bar. De druk in een fles butaangas is tussen de 2 en 3 bar, dus ik vermoed dat het hier we mee gaat werken.
 
BertPleizier schreef: Wel heb ik een slangbreukbeveiliger gemonteerd welke maximaal 4 bar druk door laat.

Daar heb je niets aan, de druk van butaan in een fles of blikje is 1.7 bar, de druk van 4 bar zal die nooit halen dus de beveiliging zal niet werken, het gas blijft bij een slangbreuk gewoon stromen.
 
Ik laat het zeker weten! Ik denk dat de nieuwe zending donderdag binnenkomt. De nieuwe drukregelaar heeft een meter, dus ik kan precies instellen en zien bij welke druk de brander werkt.

En we weten wat de druk van butaan (de originele brandstof) is en die kan ik met het instelbare drukventiel instellen.
 
Gebruik gewoon gezond verstand.
En richt bij het aansteken niet op iets brandbaars als je toch bang bent dat je een steekvlam krijgt. Echter als je uitstroom snelheid tussen de 0,3 en 1 meter blijft zal je vlam stabiel branden.

Als je erboven komt zal vlam afblazen, waarna alleen maar gas nog eruitstroomt dat niet meer door de verbrandingsnelheid kan worden ontstoken.

Kom je eronder zal inslag optreden echter ga ik ervan uit dat je fles vol met brandstof zit waat geen zuurstof bij gemengd is. Doordat de verhouding niet in de explosie grens zit zal de vlam uitgaan. Als een ontploffing ontstaat dan heeft er geen puur propaan of butaan ingezeten.

Nog een weetje stel je vlam valt uit en er is onverbrand gas eruit gekomen hou rekening mee dat dit op de grond blijft hangen. Als je vervolgens wel weer probeerd te onsteken kan een hele gevaarlijke situatie sws optreden.

Verder als advies geef ik mee rommel niet met dingen waat je geem verstand van hebt of waarvan je niet weet wat het betekent.
 
Komt allemaal goed! Ik weet hoe hard het gas er uit blaast met de originele butaangasflesjes. Als ik nog geen gesis hoor van uitstromend gas dan is de druk nog te laag en zal de drukregelaar verder open moeten.

Een de slangbreukbeveiliging voorkomt tevens dat vlam terug kan slaan, dus ook daar is al aan gedacht.
 
JeffreyD94 schreef:
Echter als je uitstroom snelheid tussen de 0,3 en 1 meter blijft zal je vlam stabiel branden.

Als je erboven komt zal vlam afblazen, waarna alleen maar gas nog eruitstroomt dat niet meer door de verbrandingsnelheid kan worden ontstoken.

Kom je eronder zal inslag optreden echter ga ik ervan uit dat je fles vol met brandstof zit waat geen zuurstof bij gemengd is. Doordat de verhouding niet in de explosie grens zit zal de vlam uitgaan. Als een ontploffing ontstaat dan heeft er geen puur propaan of butaan ingezeten.

Toevallig teveel gas ingeademd ?
 
Nee dat wordt altijd gewaardeerd. Maar in een gasfles zit 100% gas en dus geen zuurstof. En alleen gas brandt niet. Daar is een bepaalde hoeveelheid zuurstof voor nodig om een brandbaar mengsel te krijgen.

Aangezien een gasfles altijd onder druk staat zal er altijd gas uit de fles stromen, maar nooit zuurstof in de fles kunnen komen. Hierdoor kan een vlam niet naar binnen slaan.
 
De benodigde onderdelen (instelbare drukregelaar met meter en slangbreukventiel) zijn vandaag al bezorgd.

Ik heb alles aangesloten en bij 1 - 1,5 bar gasdruk werkt de brander zoals deze ook werkt op de originele kleine schroefgasflesjes met butaan.

Enige verschil met nu is dat ik propaan stook, meer gasvoorraad heb en per hoeveelheid gas flink goedkoper uit ben. Top!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via