Hoek van badkamerwamd tegelen

Ze kitten dat tegenwoordig omdat het allemaal op hout en gipsplaten wordt gebouwd in vochtige ruimtes. Dat gaat allemaal behoorlijk werken.

En ik neem aan dat dat vroeger anders ging. Misschien ging dat op materialen die minder werkten.
Daar kan ik helaas niks over zeggen want zo oud ben ik nou ook weer niet.

Kit is elastischer dan voeg en het hecht beter op verschillende materialen.

Voeg wil nog wel eens scheuren als de ondergrond te veel werkt. Bij een toiletombouw van hout. Een voorzetwand van hout. En zeker als het niet haaks is en als er ergens spanning op staat/ niet kan werken.

Het aluminium tegelprofiel (voorbeeld) kan dan ook gaan bewegen onder die werking en dan scheurt het daar. Zeker over een lengte van 1 meter 80 op een houten voorzetwand die slecht gemaakt is.

Ook als je bijvoorbeeld een tegelvloer legt en je eindigt op een profiel dan kun je daar soms beter kitten als het daar belast wordt. Als je voeg van een merk gebruikt kun je dan kit bestellen van hetzelfde merk in dezelfde kleur.
 
  • Like
Waarderingen: ziieina
Dank iedereen voor de reactie, ik zal dan gaan voor optie 2, met ruimte van 3mm tussen tegel 1 en wand B, en 3mm ruimte tussen tegel 2 en tegel 1.

Lijkt me de meest veilige optie om rekening te houden met wat bewegingsruimte voor beide tegels op het einde.

Jullie tips zijn erg behulpzaam! 😀
 

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
645
Badkamer, waterleiding en afvoer
Klussen.
Reacties
2
Weergaven
9K
Reacties
10
Weergaven
20K
  • Gesloten
Reacties
1
Weergaven
6K

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu