Handdoek radiator wordt maar 45 graden (stadsverwarming)

In onze nieuwe badkamer op zolder zit een nieuwe handdoek radiator, Plieger Florian dubbele uitvoering van 120cm hoog, op een 2-pijps systeem met stadsverwarming, heimeier onderblok. Alle radiatoren in huis worden goed warm (70 graden oid) en kun je niet vastpakken. De handdoek radiator wordt echter maar ongeveer 45 graden (nog net vast te houden) na een kwartier, en blijft zo warm, als we hem vol open zetten. Hij wordt wel redelijk egaal warm. Andere plaatradiatoren op dezelfde verdieping worden zoals gezegd wel goed warm.
Ontlucht, regelbaar ventiel op 8 gezet (= maximaal), aansluitingen zitten goed.
Klopt het dat de handdoek radiator minder warm hoort aan te voelen dan een gewone plaatradiator, of is er iets fout?

Bedankt voor de hulp, groetjes van Jacques.
 
Bijgevoegd de foto's van het onderblok.

IMG_20210117_143102.jpg IMG_20210117_142520.jpg IMG_20210117_142242.jpg
 
Het onderblok is trouwens een Heimeier Multilux. De aanvoerleiding is goed warm (80 graden oid), de afvoer iets koeler (50 graden oid).
De badkamer wordt wel warmer, het gaat allemaal alleen erg langzaam. De radiator heeft een capaciteit van 1100W, een beetje weinig voor de ruimte van 2,5x3x2,3 maar er paste niets anders in en er ligt ook nog een 500W electrische vloerverwarming in (staat uit).
 
Laatst bewerkt:
Ik zou zeggen van wel. Waar de thermostaatknop zit is ook de warmste leiding. Op het onderblok kan de aanvoer aan beide kanten, je moet alleen de thermostaatknop verplaatsen.
 
Dat begrijp ik. Ik vind het alleen raar dat de handdoek radiator relatief zo koud blijft en vroeg mij af of dit normaal id. Oftewel hoe warm wordt een handdoek radiator normaal gesproken bij een aanvoer van ongeveer 70-80 graden en een afvoer van ongeveer 50.
De radiator is trouwens de Plieger Florian NXT M

downloadfile.jpg
 
Bij sommige typen kan je de aanvoer links en rechts aansluiten zonder problemen, bij sommige niet. Zoek in de specs van de fabrikant wat bij jouw type het geval is.
 
Bij een stadsverwarming heb je meestal een ventiel nodig met een kleine Kv waarde.
Heb je dat gedaan, of heb je daar op gelet?
 
Heb je het voetventiel ook al een beetje dichter gezet?
En volgens mij heb je bij stadsverwarming geen ander ventiel nodig.
Dat hebben wij nog nooit gebruikt in een badkamer met stadsverwarming, en werkte altijd goed.
Wel het voetventiel inregelen helpt vaak
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via