Geen afschot ingebouwde dakgoot na huis verzakking

Het afschot van mijn dakgoot is niet genoeg na het verzakken van mijn huis waardoor er nu een laag water blijft liggen en komt het niet bij de afvoer aan. Ondertussen is de fundering hersteld en zal het huis niet meer verder verzakken. Het gaat om een ingebouwde dakgoot zoals in de afbeelding. Wie weet een goede oplossing hiervoor?

Ik dacht zelf om een dikke laag gietgoot er in te doen zodat het in ieder geval waterpas ligt tov de afvoer.

1000032746.jpg
 
Ik weet niet hoe de situatie als geheel is, maar een HWA (regenpijp) aan de andere kant maken is helemaal niet zo'n grote ingreep en minder "prutswerk" dan iets in de goot te gaan plakken.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier
Over hoeveel mm gaat het op het diepste punt?
Hoe breed en lang is de goot?
Dan kan je berekenen hoeveel materiaal erin zou gaan.

Er zijn best wat opties, bij een deel gaat de goot nog langer mee ook.
 
Dat valt wel mee. Als de loodgieter een onderuitloop maakt aan de andere kant van hoef je alleen de HWA maar zelf te maken met als voorbeeld de bestaande afvoer.
 
En uiteraard graven naar (waarschijnlijk) de oude HWA waar je hem kan aansluiten. Ook dat zou je zelf kunnen doen (of het graafwerk en dan de loodgieter de rest laten doen). De onderuitloop zou ik in ieder geval aan de loodgieter overlaten. Het zijn geen hele dure werkzaamheden, zeker als je het zelf voorbereidt. Waterschade / rot achteraf herstellen is altijd duurder....
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier
Van welk materiaal is de goot gemaakt. We zien een houtenbak en daarin is ?????? ingelegd.
Water in een goot wat is of gaat het probleem worden.
 
  • Like
Waarderingen: Charel
Probleem van water in je goot is dat het er over kan waaien / lopen en zo voor lekkage binnen kan zorgen. Ook kan je goot kapot vriezen als deze vol met water staat. Het is gewoon niet optimaal.
 
"vol" water. Het gaat hier waarschijnlijk om een aantal mm, anders zou het wel heel veel gietgoot worden.

Als er op een mooie manier een 2e afvoer kan komen, dan prima, maar persoonlijk zou ik dat als laatste optie zien.
 
  • Like
Waarderingen: Charel
Het gaat wellicht over maximaal 1 cm water en dan kan dat heus geen kwaad.
Dat is ten eerste al te weinig om bij bevriezing zo veel kracht uit te oefenen dat de goot zou kapotvriezen door uitzetting van het ijs en ten tweede is een goot zoals deze deze vrijwel altijd met minstens één schuine kant gemaakt zodat het ijs steeds naar boven toe kan uitzetten.
Omhoog waaien om over de dakrand heen voor lekkage te zorgen zie ik bij 1 cm water en een goot van minstens 8 cm diepte ook niet gebeuren.
Dus tenzij er veel meer dan 1 cm water blijft staan zou ik daar geen zorgen over maken.
 
@Jackd en @Charel

Veel aannames dat het maar om een paar mm water zou gaan.

Ik lees toch echt in de openingspost dat het afschot dusdanig verkeerd is (de andere kant op) dat het water niet eens bij de HWA aan de andere kant van de goot komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via