Omdat de ijking van de verschillende meet methodes zo weinig aandacht krijgt zullen de eindresultaten ook enorm verschillen.
Want wat is gedestilleerd water? dat is water wat uit zeewater wordt getrokken en gekookt en de mineralen in de verdamper achterblijven. Om het water sneller te laten koken, wordt de machine vacuum gezogen tot een onderdruk dat het water bij 68 graden Celsius kookt. Hier worden dus de mineralen afgezet maar die moeten wel uit de machine worden gespoeld. Een lagere druk zal het water sneller doen koken, maar dan worden virussen en bacterien niet meer gedood. En sta je met hele veel energie de oceaan op te warmen. Ook is een bepaalde waterstroom nodig om de stoffen uit de machine te spoelen.
Gesteriliseerd water, de naam zegt het al, bevat wel de gekookte mineralen in zich, maar is onbruikbaar voor toepassingen zoals batterijwater, waar geen kalk en zouten mogen zitten.
Dan is er de reverse osmose filtering, dat haalt dan wel de mineralen er uit, maar blijven de beestjes leven.
En ja gedestilleerd water, zoals ik dat 25 jaar op zee gedronken heb, was echt niet lekker en een lichaam heeft nu eenmaal wel kalk nodig, en dat werd vaak even vergeten.