Douche afvoer op standleiding aansluiten

Beste klussers, op zolder ben ik bezig om 2 slaapkamers en een extra badkamer te maken (tweekapper uit 2017). De badkamer komt toevallig tegen de technische installatie aan te liggen. Ik ben aan het kijken hoe ik de afvoer van bad en douche op de aanwezige standleiding kan aansluiten.

Omdat de dekvloer vol met leidingen ligt rondom de standleiding ben ik huiverig om daar de dekvloer (deels) open te breken. Zowel bad als douche komen links van onderstaande installatie op 1 a 2 meter afstand. Heeft iemand een idee hoe ik de afvoer het beste kan aansluiten gezien de hoogte van de douche/bad plus afschot en het issue van de volle dekvloer? Alvast bedankt voor het meedenken.

PXL_20240819_154453575.jpg


PXL_20240819_154506202.jpg
 
Zo te zien wordt er met een mof verbinding geëindigd uit de dekvloer waar vervolgens met een 3x mof T-stuk op aangesloten is.
Ik zou het T-stuk met het stukje buis wat de vloer in gaat verwijderen (uitstoken). Hier met een nieuw T-stuk met een spie ondereind beginnen. Dan heb je al 50mm gewonnen. De haakse aansluiting gebruiken voor je badkamer. De opgaande leiding gebruiken voor het lekwater vd ketel en de beluchting.
 
Bedankt voor de reacties. Een ding vergeten te delen; er komt een wasbak afvoerleiding vanaf de andere kant van de badkamer. Ik wil eigenlijk proberen om deze via de muren naar deze kant te halen zodat ik de dekvloer niet geheel hoef op te hogen. Ik las echter dat een afvoerleiding voor wasbak niet langer mag zijn dan 3,5 meter voordat deze naar een verzamel leiding gaat. Zo'n spie ondereind zou denk ik niet lukken met de diameter van een verzamel leiding of wel?

Vanaf beneden kan ik de boel openmaken inderdaad (koof in toilet op de eerste verdieping). Echter kost dat natuurlijk veel meer moeite dan dat ik het hier kan oplossen. Maar goed, wat moet dat moet..
 
Als je het helemaal juist wil doen klopt het dat de aansluitleiding max 3,5m mag zijn. Een spie T-stuk kan in dezelfde diameter als wat er nu zit. Waar je het verloop zet naar een kleinere diameter kan ik zo niet beoordelen.
 
Hier zie je van bovenaf de leiding voor de wastafel. Dus in plaats van over de vloer wilde ik hem omleiden via de muur. Dit zorgt echter wel voor een aantal meter leiding. Ik dacht ter hoogte van de bad aansluiting (rechtsonder in de hoek) over te gaan naar verzamel leiding.

IMG-20240822-WA0001.jpg
 

Gerelateerde klussen

Reacties
33
Weergaven
415
Badkamer, waterleiding en afvoer
Rogeeke1
Reacties
8
Weergaven
118
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
30
Weergaven
645
Badkamer, waterleiding en afvoer
Jayden2308

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu