Betondorpel vragen

Bedankt voor de extra comments en tips. In jullie tekeningen zie ik de bekisting, maar omdat ik de dorpel direct tussen bestaande vloerrand en bestrating (dikke grinttegels) wil maken was ik van plan geen bekisting te gebruiken, want ik zie niet hoe ik die na afloop weg zou kunnen halen (en al zou dat lukken, dan blijf ik zitten met ruimte's zonder beton waar eerst bekisting zat). Ik dacht zelf dat dit geen probleem zou moeten zijn. Dat de randen en bodem dan evt. niet perfect vlak zijn is voor mij geen probleem.

Of zie ik nu iets anders over het hoofd? Hoe gedraagt beton zich bijvoorbeeld tijdens uitharden qua uitzetten/krimpen? @IJkenhout: wat bedoel je precies met tegendruk om scheuren te voorkomen?
 
Ik zou aan de voorkant een plankje in het zand maken als rand van de bekisting. Dan heb je een strakke en rechte lijn die er mooier uitziet en waarlangs je makkelijker het beton kunt afreien.

Daarvoor moet je wel de laatste rij tegels even weghalen. Zorg dat tussen de rand van het beton en de tweede rij tegels nog precies de eerste rij tegels past. Dan hou je geen ruimte over van de bekisting.

Met dit dorpeltje hoef je geen rekening te houden met uitzetten / krimpen.
 

Gerelateerde klussen

  • Gesloten
Reacties
0
Weergaven
4K
Buiten en tuin
@juwel120
Reacties
1
Weergaven
274
Buiten en tuin
Marcn.88
Reacties
1
Weergaven
477
Buiten en tuin
IJkenhout
Reacties
9
Weergaven
755
Buiten en tuin
Jackd
Reacties
3
Weergaven
614
Buiten en tuin
Job_04

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu