Bad past niet, achterkant recht zagen?

Ik ben benieuwd wat Blauwpet gaat doen. Er zijn voldoende tips gegeven :super:

1. Bad vervangen als het scheef zou zijn
2. Bad inzagen
3. Tegel inzagen en bad dieper in muur plaatsen
 
  • Like
Waarderingen: Henk253
Ik zou het Aftapen en afzagen met een dremel-achtige slijptol met goeie schijfjes. Daarna beetje opschuren en bad plaatsen en netjes afkitten.
(wordt het bad aan de lange kant aan de muur bevestigd eigenlijk.)

(Eigenlijk bad ruilen, en dan eerst zeker weten dat die andere wel haaks is, maar ik snap je afweging, helemaal qua prijzen)
 
  • Like
Waarderingen: Jackd en blauwpet
Ik vindt het wel heel bijzonder dat terwijl ik direct al zeg dat de muren en de vloer haaks zijn, de bovenkant van het bad waterpas is (lengte en breedte), dan ook al zeg dat het bad zelf al scheef is omdat er dus op de vloer dan al een ongelijke kier is, en ik notabene met foto's laat zien dat ook de achterkant dus scheef is, het volgens iedereen NIET aan het bad kan liggen, maar aan mijn vloer, het waterpas, scheve lasers, de stand van de maan, het klimaat, verzin het maar. Belachelijk. Slechts een enkeling geeft suggesties hoe de rand mogelijk in te korten is, waarvoor dank.

Op een ander forum was iemand met een Riho half vrijstaand bad met eenzelfde probleem. Deze vertelde dat de loodgieter uiteindelijk de randen recht geschaafd had om de boel passend te maken. Die loodgieter (DUS NIET MIJN WOORDEN!!!) vertelde dat als je een goed, recht bad wil, je minstens 4000 euro uit moet geven. De goedkopere baden zijn vrijwel allemaal op 1 of andere wijze krom.
 
Mini slijptol is ook een goeie.
Kan ook weinig mee fout gaan.
Wel een goed aansluitende veiligheidsbril op, die schijfjes spatten nog wel een uit elkaar en kunnen dan ook via de vloer onder je bril komen.
 
@blauwpet Pure onzin dat je EUR 4000 uit moet geven voor een recht bad naar nu is EUR 500 voor een bad ook niet al te veel. Mijn identieke model bad was onder de EUR 2000 en kwam keurig uit tegen de muur. Maar dat is wel een kwaliteitsbad. En ook niet iedereen heeft gezegd dat het niet je bad is. Maar je wilt een oplossing voor het probleem met je bad. Als op een ander forum een andere mogelijke oplossing wordt gegeven dmv schaven dan ga je voor die oplossing of je schakelt een loodgieter in die het op gaat lossen.

Maar heb je al contact opgenomen met de webshop?. Je hebt zo te zien twee jaar garantie op je bad. Maar je wilt geen ander (kwaliteits) bad dus dan naar schaven, zagen of tegels inzagen.
 
Laatst bewerkt:
een tegelwand recht zetten met een laser? dat is niet echt handig, gewoon een waterpas gebruiken.
Denk dat kitten de beste oplossing is, zagen zou ik zelf niet snel doen
 
Ik denk dat je een bad, en ook deze eerst moet stellen en vastzetten en dan pas daaromheen moet stucken en tegelen.
Alternatief is zagen, schaven of wat dan ook maar dan is er altijd een kans op beweging van de wand
waardoor het kitwerk dan weer snel los kan gaan.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
9
Weergaven
186
Reacties
3
Weergaven
303
Reacties
2
Weergaven
216
Badkamer, waterleiding en afvoer
Davy071986

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu