Voor een nieuwbouw huis zou ik eens gaan vragen waarom het NEN1010 advies om geen enkelfase eindgroepen achter een vierpolige aardlekschakelaar genegeerd hebben.
En waarom ze je opgescheept hebben met een kookgroep in plaats van een krachtgroep...
De rest is op basis van de getoonde foto niet te zeggen, al zit dit 99/100 keer 'fout'. Hangt een beetje af van hoe de kookgroep is aangesloten, maar dat zal wel enkelfasig zijn. Getoonde kookplaat is met in Nederland gangbaar spul niet aan te sloten op enkelfase.
Als je een multimeter hebt kun je het ook gewoon direct meten;
Meet tussen zwart en bruin. Is dit +/- 0V dan kookgroep in meterkast ombouwen zodat die op twee fasen zit. Is het 400V dan zit het nu ook al goed. Meet ook tussen grijs en blauw; dat zal in beide gevallen +/- 0V zijn.
De grijze ader van het Perilex snoer doe je dan verder niks mee.
Persoonlijk vind ik het weer tekenend voor de achterlijkheid in de bouwwereld. Hier had gewoon een krachtgroep ingemoeten.
Heb je verder stadsverwarming? Want anders is het wel een hele schrale installatie.
F7 voor de PV
F3-F4 voor het koken
F1 (bijv) voor de wasmachine
F2 (bijv) voor de oven
F5 (bijv) voor de vaatwasser
Dan houdt je er dus nog eentje over voor de rest, waarmee je dus de vrije stopcontacten in de keuken allemaal op 1 groep gedrukt hebt gekregen... ??
Lekker handig maar niet heus.
Nog erger dus als er ook nog een warmtepomp gevoed wordt uit de getoonde kast. Dit is 1 groepje meer dan in studentenstudio's van ~30m2.
3-4 is overduidelijk een kookgroep, bij Hager te herkennen aan het doorgetrokken blauwe streepje bovenop de linkerhelft en het ontbreken van de kleine zwarte tekst op de rechterhelft.