Zelf verwarming leggen / buizen naar boven...

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste medeklussers,

Sinds kort ben ik eigenaar van mijn eigen bouwval. Om de woonkwaliteit enigszins te verhogen, hebben we besloten om verwarming te leggen. Gelukkig hebben we een specialist in de vriendenkring die ons hier bij kwam helpen. Kerstmis is echter de tijd van vrede, en zij hebben besloten de vriendschap op te blazen. Nu blijf ik achter met een doe-het-zelf kit aan radiatoren en buizen, maar geen handleiding of kennis ter zake.

Ik heb alle dozen al eens bekeken en zie het zelf leggen wel liggen. Gelukkig komt er een firma de ketel plaatsen, aansluiten en afregelen.

Naast de ketel komt er een collector die de drie radiatoren in de woonkamer zal bevoorraden. Voor de eerste en tweede verdieping vertrekken er telkens twee buizen naar boven, alwaar een nieuwe reeks collectoren die verdieping bevoorraad.

Lijkt dit schema jullie wenselijk of kan ik op een betere manier mijn huis bevoorraden van warm water? En is het toegelaten om met flexibele buizen de verdiepingen te overbruggen? In de huizen waar ik mijn ogen de kost gegeven heb, zie ik telkens ijzeren/metalen buizen over de muur naar boven lopen. Ik zou willen weten of ik dit dus met die flexibele toestanden zou mogen doen?

Dank voor jullie hulp,
en mijn excuses als deze vraag al gesteld is, maar ik heb ze niet kunnen vinden.

prettige feestdagen,
Jeroen
 
Naast eventuele hulp hier op het forum, lijkt het me toch wel zeer aan te raden om het bedrijf, dat de ketel gaat plaatsen bij je thuis te vragen, en met hen te bespreken hoe een en ander het beste kan gaan lopen. Mede in verband met eventuele garantiezaken op de ketel.

Zal je misschien wat (uren) kosten, maar je hebt dan wel een advies ter plekke, en dat is veel beter dan inschatting van de situatie aan de hand van je verhaal op het forum!

Overigens kan ik zelf je niet van advies dienen, maar bovenstaand leek me wel even belangrijk.
 
Het belangrijkste is om te weten of ik met die flexibele buizen naar boven mag. Ik heb hier al meerdere specialisten aan het woord gehoord, en zij zullen mij toch wel kunnen antwoorden op deze (eenvoudige) vraag?

Hartelijk bedankt voor de tip. Ik zal zeker vragen aan het bedrijf om de installatie snel te keuren. Jammer genoeg zijn ze gesloten tijdens de feestdagen, dus zijn jullie mijn enige hulp :)
 
Even voor de duidelijkheid, i.v.m. eventuele afwijkende voorschriften:
Graag het land waar het geïnstalleerd wordt vermelden.
Mijn indruk is namelijk dat het niet in Nederland is. :wink:

Edit: inderdaad: in het profiel staat: BE
 
Hoi Bweirk,

Het is zoals Kees al reeds mededeelde niet eenvoudig om zonder informatie een goed antwoord te geven.

Wat is in uw ogen flexibele buis en hoe dik is die buis dan in mm.

Voor het begrip van uw installatie, vanaf de ketel lopen twee hoofdleidingen naar verdeelstukken (collector?).
Iedere verdiepeing zijn eigen verdeelstuk (Collector?)en vanaf die verdeler weer twee leidingen naar iedere radiator (aanvoer en retour)?

Als de hoofdleiding flexibel, dik genoeg is en dat is weer afhankelijk van het vermogen wat er doorheen moet.
Wat is het vermogen van de ketel en hoe lang zijn de hoofdleidingen in meters.

Laat maar horen, want voor een goed antwoord is meer informatie nodig.

Vr Gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via