Zandcement vloer badkamer 1,5 x 2m

Beste klussers


De toilet beneden heb ik uitgebouwd tot een mini badkamer; in feite is het een douche hok met toilet geworden; een grote natte ruimte.

Nu wil ik een zandcementvloertje .b.v. afschot storten. Moet ik deze aan de zijkanten dilateren van de wanden met behulp van schuimfolie?

Het zandcement wil ik laten hechten op de betonvloer door deze eerst aan te branden.

Als douche afvoer wil ik de oude toilet afvoer van 110 mm gebruiken welke in de vloer zit. Ik steek daar dus dan direct dan zo'n easydrain put in en maak ik rondom dicht met zandcement en kimpasta.
 
Ondertussen is de vloer gesmeerd.
Omdat het de eerste keer was heb ik met behulp van rvs stangen een frame gebouwd om afschot er in te bouwen. 5 cm aan de wanden/rondom en 4 cm dikte vloer ter plaatse van de put

20240808_203555.jpg IMG-20240807-WA0002.jpeg
 
@Walker Ik ben bang als ik de stangen eruit probeer te trekken ik de vloer flink ga beschadigen. Specifiek ook voor rvs gekozen zodat er later geen vlekken in mijn tegels te zien zijn (reactie met zandcement).

@Wgb Ik maak een voeg in de tegels; het afschot bestaat in feite uit vier 'vleugels'. Bij de overgang naar een andere vleugel snij ik de tegel door. De vleugels sluiten aan op de hoeken van het putje. Binnen iedere vleugel loopt er ook in het midden een stang maar deze heb ik alleen maar geplaatst om goed te kunnen 'smeren'. De vierkant van RVS ter plaatse van het putje is waterpas en zit geen afschot in.

Waar ik nog mee zit is of ik met 'snijden' wel een voeg (zodat er voegmiddel in kan) creeer straks bij het tegelen.
 
Laatst bewerkt:
De beschadigingen kun je eenvoudig weer repareren. Een homogene vloer (zonder die buizen) is beter voor het tegelen.
 
Zie hieronder afschot schema. Het zijn dus in feite vier vleugels. Het afschot per vleugel is constant loodrecht in de richting van de put. De oranje vleugel heeft de grootste afschot; circa 5 cm/meter.
De kleinste afschot heeft de licht oranje vleugel; circa 1 cm/meter.

Rondom de wanden is de hoogte 5 cm en ter plaatse van het putje 4 cm.

Als ik straks ga tegelen moet ik de tegels ter plaatse van de overgang van één vleugel naar de andere vleugel snijden/breken (de richting van het afschot wijzigt daar).

Onbewust ook even getest; ik heb de dekvloer een aantal keer nat gemaakt met water en er ontstond een mooie plas ter plaatse van de put.


Mijn vraag is dus of ik straks wel een voeg op de rode snijvlakken krijg in de tegels.
Hoe pak ik dit het best aan? Er moet voegmiddel er in kunnen




1723475191086.png
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu