Wisselschakelaar aansluiten - Nieuwe schakelaar (zie afbeelding)

Op zolder moet ik een nieuwe wisselschakelaar met stroompunt aansluiten. Er zat er al een, maar nou weet ik niet meer hoe ik hem moet aansluiten. Vanaf de lamp op zolder komen 2 draden (zwart en blauw), vanaf beneden (de overloop) komen een bruine, bruine en 2 zwarte. Nieuwe schakelaar waarop het weer moet gaan werken zit in de bijlage.
heb diverse plaatjes bekeken op internet, maar kom er niet meer uit. Het is vast iets heel simpels, maar ik weet het niet meer.
Alle hulp is welkom

IMG_4750.jpeg
 
Dat is niet zo heel simpel, tenminste als ik op je beschrijving afga. Het is altijd handig om eerst een foto te maken, voordat je ergens draden loshaalt.

komen een bruine, bruine en 2 zwarte
Bedoel je misschien "een bruine, een blauwe en twee zwarte"?
Ben je in het bezit van een multimeter of tweepolige spanningstester?
 
Aangenomen dat @Tom345 gelijk heeft en @Penzon bedoelde dat er van beneden bruin, blauw en 2 x zwart kwam, en dat de wisselschakelaar + stopcontact zo uit het doosje kwam:
Stukje bruin draad tussen de schakelaar en het stopcontact weghalen
De twee zwarte van beneden op de rechter twee schroeven van de schakelaar
De zwarte naar de lamp op het midden van de schakelaar, waar op de foto het verbindingsstukje zit.
Als er twee blauwe draden onder één schroef van het stopcontact kunnen en mogen, wat ik wel aanneem, op die manier de blauwe draden verbinden. Anders een lasdop gebruiken.
Bruin op de andere schroef van het stopcontact.
 
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: Pezon

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu