Welke voorstrijk op “nieuwe ongestucte wand”

Goedemiddag allemaal,

In onze woonkamer is een bestaande schouw weggehaald. In de plaats heb ik een veel smallere koof gebouwd (in verband met leidingwerk) waarvoor een vrijstaande kachel wordt geplaatst.

De koof heb ik op advies van de haardenzaak gemaakt van zogenaamde Super Isol platen (ik kende deze platen niet, maar betreffen cementgebonden lichtgewicht platen die tegen zeer hoge temperaturen kunnen). Op deze super isol platen zou direct gestuct kunnen worden.

De woonkamer is voorzien van spagtelputz, ik heb dit eerder op wanden aangebracht en dat ging naar tevredenheid. Uiteraard wil ik voor het geheel deze koof van super isolplaten eveneens afstucen met spagtelputz. Daarnaast wil ik de bestaande betonnen muur waar vroeger de schouw stond eveneens aanvullen met spagtelputz om een geheel met de oorspronkelijke woonkamer wand te krijgen. Ben wel beetje bang dat de overgang te zien blijft, als het ernstig is zou ik daarna de hele wanden aan de zijden van de koof opnieuw kunnen spagtelen.

Heel verhaal, maar heeft iemand een idee wat voor voorstrijk of diepgrond ik moet gebruiken voor ik spagtelputz op de super isolplaten en op het oorspronkelijke beton aanbreng. Is de “nat maak test” van toepassing (als het water binnen 5 minuten verdwenen is is het een hardzuigende grond die voorstrijk nodig heeft)? Ik zie namelijk voorstrijk voor zuigende en voor niet zuigende ondergronden, en ook nog “diepgrond”, wat zuigende ondergronden ook zou reguleren.

Verder vroeg ik me af of spagtelputz na aanbrengen ook nog voorgestreken moet worden alvorens te sauzen. Ik geloof niet dat ik dat bij eerdere projecten gedaan heb, maar wilde de vraag toch gelijk even neerleggen.

Alvast bedankt!
 
Beton voorzie je van betocontact. Zie verder de verwerkingsinstructies van het stucmiddel voor de juiste voorbehandeling (dit verschilt).

Spachtelputz is toch juist een eindafwerking?
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
239
Reacties
4
Weergaven
1K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Infine
Reacties
1
Weergaven
3K
  • Gesloten
Reacties
11
Weergaven
25K

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu