Welk type binnenmuur is dit?

Hallo,

Ik wil in mijn nieuwe huis een TV aan de muur bevestigen. Dit is een binnenmuur (muur tussen hal en woonkamer). Muur bevat ook een kozijn met deur. Het is dus geen losstaande wand. De dikte is ongeveer 12-13cm. Het huis is van 1972. Nu weet ik niet welk type muur dit is. Ik heb een gaatje geboord en hieronder een foto van het boorstof dat eruit komt. Ik kon dit gaatje met een normaal boortje boren, en kwam er vrij makkelijk doorheen. Kan iemand mij vertellen van welk materiaal deze muur is en welke pluggen ik dan het best kan gebruiken? De TV weegt 18kg en komt plat tegen de muur aan te zitten.

20240905_182726.jpg



Alvast vriendelijk dank voor een antwoord!

Groeten,
Erik
 
Als het zo makkelijk gaat en aan de kleur van het boorstof te zien is dit cellenbeton.

Voor een echt stevige ophanging zou ik een chemisch anker gebruiken. Mogelijk kun je ook speciale cellenbeton pluggen gebruiken van bijvoorbeeld fisher. Dat is hier denk ik niet nodig.

Het hangt een beetje af met hoeveel schroeven de TV wordt bevestigd. Als dat er 4 zijn en de TV blijft strak tegen de muur (geen zwenk arm of iets dergelijks) kom je uit op circa 4,5 kilo per plug. Dat is niet veel. Dan kun je wat mij betreft prima pluggen geschikt voor cellenbeton gebruiken. Kijk op de verpakking of op de website van de fabrikant of er opgegeven wordt wat de draagkracht per plug is.

De gasbetonplug GB 8 van Fischer zou minimaal 18 kilo kunnen dragen volgens de fabrikant als ik dat snel zo bekijk.
 
Laatst bewerkt:
Allen dank voor de reacties.

Als het zeer poreus (bimsbeton) is, is het dan wel mogelijk om daar een TV van 18kg aan op te hangen? Zo ja wat is dan de beste aanpak voor goede stevigheid? Zijn hier b.v. dan speciale pluggen voor?
 
Rustig boren, eventueel met een iets kleinere boor, dus 7 of 7,5mm bij een 8mm plug.
Wat langere pluggen dan standaard gebruiken (en bijpassende schroeven of bouten)
Een universele plug gebruiken.

Maar soms is het echt zeer zwak.
Een standaard plug met een beetje bruislijm werkt ook als chemisch anker. Beetje lijm erin, plug erin en een dag later pas de tv beugel. Let wel dat de lijm nog een tijdje na kan druppelen als je teveel gebruikt, dus de muur en vloer even afplakken.
 
ik zou eerst een plaat van 15 of 18 mm tegen de muur monteren en deze vastzetten met montage kit en schroeven/pluggen en hier de tv beugel aan monteren zodat de montage oppervlak aan de muur groter is
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu