Waterkraan wasmachine werkt niet

Hoi, ik heb n probleem. Dit is als volgt. Ik ben een aantal weken niet thuis geweest en had voor alle zekerheid de waterkraan naar mijn wasmachine dichtgedraaid. Dit doe ik eigenlijk nooit maar nu ik langer weg was, dacht ik hier goed aan te doen. Nu wil ik n was draaien, maar helaas...er komt geen water uit de kraan. Ik heb m wel weer open gedraaid. Nu heb ik de slang losgemaakt om te kijken of de machine stuk is of iets anders aan de hand. En nu blijft dat, ondanks ik de kraan open doe, er geen water uitkomt. Alle andere kranen doen t wel. Wie kan mij helpen of adviseren wat ik zelf kan doen?
 
Zou het kunnen dat de knop door draait?
Als dat zo is dan kan je oneindig door draaien, als dat zo is dan de knop eraf halen en om nu te kunnen wassen de kraan met een tang open draaien.
 
Als de conclusie is dat de kraan defect is, dan dus eventueel een nieuwe kraan kopen en monteren. Als ie een beetje goed bereikbaar is, is dat een eenvoudig klusje.
Hoofdkraan dicht, huidige kraan er af draaien (hou rekening met een klein beetje water uit de leiding), schroefdraad nieuwe kraan een beetje opruwen met een ijzerzaag oid, de nieuwe kraan erop draaien, even tellen hoeveel slagen er nodig zijn om het netjes recht te positioneren, kraan er weer af draaien, teflon draad of tape om het schroefdraad draaien en de nieuwe kraan met het aantal benodigde slagen er op draaien.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
740
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
1
Weergaven
511
Badkamer, waterleiding en afvoer
Willem52
Reacties
3
Weergaven
13K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
7
Weergaven
402
Badkamer, waterleiding en afvoer
Annemieke72

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu