Water loopt af en toe niet weg in bijkeuken als wasmachine aan staat

Als ik mijn wasmachine aan doe in de bijkeuken kan ik het af en toe horen borrelen in de waterleiding in keuken en bijkeuken en als de wasmachine dan water afvoert resulteert dat uiteindelijk in een lekkage bij de afwasmachine (in keuken). Het lijkt alsof het water niet weg kan en daardoor in de afstortslang van de afwasmachine gaat zitten en daarna lekt naar de keukenvloer. Ook valt het op dat op dat moment het water in de spoelbak in de bijkeuken zeer langzaam weg gaat en ook borrelt. Als de wasmachine klaar is en ik opnieuw veel water in de spoelbak bijkeuken laat gaan is er niets aan de hand en gaat het water weer goed weg.

Ik heb vier weken geleden al rioolontstoppingsbedrijf op bezoek gehad en die zijn vijf uur bezig geweest met 2 man en hebben het uiteindelijk (naar nu blijkt tijdelijk) verholpen via de hoofdafvoer in de voortuin schoon te maken met ijzeren draad enz. Maar nu na 4 weken is probleem dus weer net zo groot.....

Doordat het beeld zo wisselt lijkt het er op dat het iets met ontluchting te maken heeft ipv met een verstopping. Maar dat weet ik niet zeker. Zijn er manieren om dit te checken? En kan ik beter een loodgieter vragen of wederom de rioolontstoppingsdienst?

Dank voor het meedenken!
 
Overigens zie ik dat de wasmachine afvoerpijp ca 60cm diep in de buis zat ipv de aanbevolen 15-20cm. Zou dat er ook nog mee te maken kunnen hebben of zou dat alleen kunnen leiden tot overstroming bij wasmachine zelf?
 
Laat je riolering eens controleren met een camera er kan wel veel zeep of kalk of vet in buizen zitten of buiten wortels of leiding is verzakt zodat er veel water in staat.
Dit doet de ontstopping bedrijf ook.
 
  • Like
Waarderingen: MarkP1
Dat is laatste keer al gebeurd (4 weken terug), toen zijn ze bijna heel de dag bezig geweest incl camera en hebben ze uiteindelijk de blokkade verholpen van buitenaf vanuit de hoofdleiding in tuin. Maar nu vier weken laten heb ik hetzelfde euvel.
 
En het vreemde is dat de spoelbak in bijkeuken nu gewoon weer goed doorloopt en dat als ik de afwasmachine aanzet er ook niets aan de hand is. Dus alleen als de wasmachine draait ontstaat er een lekkage bij de afwasmachine.
 
Kijk ik kan je leiding situatie niet zien.
Je kon de video zien waar het probleem zit en hoe het water door de leidingen stromen.
Hoe ziet de leiding situatie er uit van wasmachine naar afwasmachine?
 
Dat weet ik ook niet precies, in de bijkeuken staat een spoelbak en een wasmachine. Toen de wasmachine liep gisteren liep de spoelbak niet goed door en uiteindelijk ontstond er een lekkage in de keuken bij de afwasmachine. Dus de afvoerleiding van de wasmachine loopt denk ik via spoelbak naar afvoer onder keukenkast. En die camera beelden waren vanaf buiten naar achterkant huis, en volgens de rioleringsmensen zagen ze daar een blokkade en hebben ze die verwijderd. Maar nu 4 weken later dus weer het probleem.
 
Die bijkeuken zit daar ook een afvoer put en een hemelwater afvoer
Dus de blokkade zat achterzijde huis?
Ik vind wel vreemd dat ze met veer voorkant huis om achter schoon te maken met een veer.
verholpen via de hoofdafvoer in de voortuin schoon te maken met ijzeren draad e
Is er nog een hoge druk spuit in het riool geweest?
En heb je ook die video beelden gezien?
 
Ik weet niet precies wat ze allemaal gedaan hebben, ze zijn uren bezig geweest. Ze hebben vanuit keuken geprobeerd om door de leidingen te gaan maar dan kwamen ze in bijkeuken spoelbak uit of in HWA van woonkamer en ze konden dus niet van daaruit blokkade opheffen. Ook vanuit spoelbak bijkeuken lukte dit niet. Dus toen zijn ze naar alternatieven gaan zoeken en hebben ze de hoofdleiding in voortuin opengemaakt en met camera daar de leidingen bekeken en volgens hen een blokkade opgeheven (toen liep spoelbak ook weer door, dus klinkt aannemelijk en logisch). Alleen nu 4 weken later weer probleem (en ze komen midden volgende week om weer te kijken wat er aan de hand is).

Nee zit alleen spoelbak, waterboiler en wasmachine. En hwa zit niet bij bijkeuken maar bij slaapkamer en woonkamer (bungalow).
 
Ik heb meer het vermoeden dat leiding verzakt is onder de vloer.

buis.JPG

Heb je een kruipruimte onder je bungalow.
Je kunt die camera beelden aan hun vragen
 
Ik heb de bouwtekening gevonden. De wasmachine en spoelbak zitten in bijkeuken en leiding komt uit op tuin (achterkant) en de afwasmachine in keuken en deze leiding komt ook uit op tuin. Vanuit tuin onder garage door loopt het naar de voortuin. In de voortuin hebben ze de hoofdleiding opengemaakt en daar schoon gespoten en met zon veer gedraaid enz.

Foto 09-08-2024 om 13.47.jpeg
 
Ik heb geen kruipruimte onder mijn huis en de rioleringsmannen hebben dus de leiding helemaal linksonder op de tekening open gemaakt om schoon te spuiten en met veer te werken, zeg maar net voor de centrale put (op oprit bij huis)
 
Ik heb net de spoelbak helemaal gevuld met stop er op en daarna leeg laten lopen. En dat gaat eerste stuk goed (spoelt goed door) maar daarna wordt het steeds trager. Dus de buis vult en kan niet goed doorlopen. Lijkt me toch een obstructie in de buis. Ik ga maar voorstellen aan de rioleringsmannen dat ze in de tuin, vlakbij de bijkeuken waar probleem is, een gat maken om vanaf daar de boel goed door te spoelen en met veer schoon te maken. Lijkt me de beste aanpak toch?
 
1723207344217.png

Je heb meerdere O.S ontstopping stuk
De hemel water afvoeren zijn ontspanning van het riool.
Ik denk dat de HWA achter vol zit met rommel en zo dat de beluchting niet werkt
Ze kunnen via die O.S ontstoppen of via HWA door spuiten.
Of de buis die naar de afwasmachine loopt onder de vloer verzakt of geknapt.
1723207715082.png
 
  • Like
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: Henk E en MarkP1
Wat een goed advies! Dank je wel! Dit ga ik delen met de rioleringsmonteur die volgende week langskomt. Hopelijk wordt het dan opgelost. Echt geweldig je hulp!
 
@Henk253

Nogmaals dank voor het meedenken! Heb vandaag dat ontstoppingspunt gelokaliseerd nav jouw tips en zat inderdaad vol met zeepresten die hard geworden waren. Heb gedeelte weg kunnen halen en nu kan ik maandag de rioolman in ieder geval de afvoerpijp echt schoon laten maken.

Ik snap nog steeds niet waarom het rioolbedrijf geen gebruik maakt van bouwtekeningen die je binnen 5 sec online kunt downloaden. Dan hadden ze zo dat punt kunnen lokaliseren en vanuit daar de blokkade kunnen verhelpen ipv nu vanaf 20 meter (voortuin ipv achtertuin) en een gat hebben moeten maken in mijn afvoerbuis terwijl daar deze onstoppingspunten voor zijn. Grapje heeft me 700 euro gekost vier weken terug.....

20240810_132728.jpg 20240810_145707.jpg
 
Ik snap nog steeds niet waarom het rioolbedrijf geen gebruik maakt van bouwtekeningen die je binnen 5 sec online kunt downloaden.

Niet altijd zijn deze beschikbaar. Maar je had ze (en jezelf) dus enorm kunnen helpen door dit vooraf voor ze te doen. Want nu heb jij 2x kosten.
 
Als ze er om gevraagd hadden, had ik dat zeker gedaan (ik heb ze binnen 5 sec via google gevonden). Maar zij zijn de specialisten en niet ik. Ik mag er van uit gaan dat zij processen hebben die dit gewoon afdekken (na 1 uur proberen binnen geen oplossing, vraag bouwtekening en lokaliseer ontstopiingspunt zo dicht mogelijk bij blokkade). Heel eenvoudig.......dat is hun dagelijkse werk. En ik heb nog garantie dus geen dubbele kosten, maar wel veels te hoge kosten de 1e keer voor half werk
 
gewoon weer laten komen en je leiding van geheel laten schoon spuiten en eventueel laten frezen.
Als daar al zeep zit dan loopt afvoer tegen.
En tekeningen op welke site vind je dat dan
 
  • Like
Waarderingen: MarkP1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu