Wat voor plaat boven aanrecht in keuken?

Hoi,

Ik dacht eenvoudig een kunststof plaat boven het aanrecht te plaatsen. Maar nu ik me er in probeer te verdiepen vind ik het toch wel lastig.

Er zijn zoveel verschillende producten. En de prijzen verschillen enorm.

Ik moet er ook twee wcd's in zetten. Ik vraag mij af of dit wel goed lukt als ik van die holle kunststof platen gebruik.

Misschien kan iemand mij iets concreter een richting in sturen naar wat praktisch maar voordelig is. Of aangeven wat niet werkt. Zodat ik de opties beter kan afwegen

Alvast bedankt.
 
Ik heb gezocht en je kunt die platen op maat bestellen. Dat is een goede optie.

We hebben de bovenkastjes al hangen en toen bedacht ik me dat ik de osb misschien wel kan lakken. Dat staat in de ruimte misschien mooi omdat er veel osb is. En ook wat goedkoper.

Hoe kijken jullie daar tegen aan?

17203401265963947392331819862542.jpg


17203400364177189861943401931271.jpg
 
Alsof ik door die grote oranje bouwmarkt loop. Het gaat er niet om wat wij mooi vinden. Maar wat het thuisfront mooi vindt.
 
Bij die Zweedse winkel hebben ze vrij voordelige platen van uit mijn hoofd iets van 120x55cm. Voordeliger dan op maat, bij mij kwam het toevalig goed uit en zorgden Ramen voor het niet hebben van naden.

Maar in jouw tijdelijke woning lijkt een kitnaadje tussen de platen me geen probleem.
 
Bij de eerder genoemde oranje bouwmarkt hebben ze ook (betaalbare) achterwanden van redelijk dun materiaal, die volledig op maat gemaakt kunnen worden. Soort metaal, vraag maar op de keuken afdeling.

Osb houden kan ook, vind het persoonlijk niet mooi, maar wie ben ik. Zou er dan niet alleen lak op doen, maar eerder denken aan een epoxy-achtige coating.
Edit, deze bijvoorbeeld
 
geen epoxy dat is erg lang vloeibaar en dat wil je niet op een plaat die al is gemonteerd
gebruik een 2k lak die kan je meestal vrij snel nogmaals doen.
mat is makkelijker in gebruik op glans zie je elk spatje

je kan ook en hpl 0,5-1mm er op op lijmen
 
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin
Om een keuze te kunnen maken tussen plaatmateriaal en een lakoptie. Of dat überhaupt mogelijk is. Omdat hier speciale producten genoemd werden waar ik niet bekend mee ben, ben ik opzoek gegaan naar een verfwinkel. Anders had ik gewoon naar de plaatselijke bouwmarkt gestapt zonder hier bewust van te zijn.
 
Laatst bewerkt:

Gerelateerde klussen

Reacties
2
Weergaven
247
Badkamer, waterleiding en afvoer
HenkL14
Reacties
5
Weergaven
555
Reacties
2
Weergaven
600

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu