Wasmachine verplaatsen levert 2 vragen op...

Wij willen de wasmachine naar de bijkeuken verplaatsen waar geen waterafvoer is.
Aangezien het huis oud is (1927) en wij van plan zijn om dit binnen afzienbare tijd te slopen en vervangen, willen we de afvoer van de wasmachine zolang simpelweg met een pvc buis door de muur (was een eerdere vraag) op de douchevloer laten uitkomen. Een provisorische oplossing waar ik niet zo'n voorstander van ben maar ik zie niet hoe ik dit beter kan (laten) oplossen zonder de douchevloer open te kappen en dan weer te herstellen (of de bijkeukenvloer open te halen en dan een correcte afvoer naar het riool te maken).
Heeft iemand een goed idee (afraden om goede redenen kan ook)?

Vraag 2: sinds januari hebben we een nieuwe cv-ketel in de bijkeuken en de loodgieter heeft in de (koud)waterleiding een kraan gemaakt voor het gemakkelijk bijvullen van het ketelwater. Mijn vrouw wil dat kraantje voor de watertoevoer van de wasmachine gebruiken. Ik vroeg me af of dat tot problemen kan leiden met water naar binnenhalen door de wasmachine?

Dank voor tips/argumenten/ideeën.
 
Er is vast wel iets te verzinnen.
Je zou zelfs een (regen)ton naast de wasmachine kunnen zetten en met een klein pompje het afvalwater overal naar toe kunnen pompen waar je het wilt hebben.
Dat kan dan ook via een dunne slang.

2. Waarschijnlijk geen probleem. Een foto van de kraan voor de zekerheid?

Een cv ketel zal ook een afvoer hebben voor de condens afvoer. Foto?
 
Heb je geen kruipruimte? Huis van 1927 zal waarschijnlijk een houten vloer hebben. Als daar een kruipruimte onder zit is het waarschijnlijk helemaal niet zo ingewikkeld om onder de vloer aan te sluiten op de riolering.
 
Bedankt Jackd en Job_04,

Een (regen)ton voor waterafvoer had ik helemaal niet aan gedacht. Ik ga daarover eens nadenken hoe dat dan praktisch uit te voeren. M.b.t. de foto waarom werd gevraagd: zie bijgevoegd.
De condensafvoer druppelt simpelweg naar buiten ruim 30 m van de straat dus geen optie om daar een afvoer te maken. De kraan voor ketelvullen sttaat bij de pijl.

De vloer in de bijkeuken was van hout maar met een verbouwing van pakweg 55 jaar geleden is zowat door het hele huis de begane grond van een cement+tegeltjesvloer voorzien die wel sporen van erosie vertoont. Dus geen kruipruimte (behalve in het deel dat de "mooie" of zondagse kamer was, maar dat is voor een ander project...) en alle buizen lopen in die vloer richting verzamelput.

klus.jpg
 
Die kraan is prima voor een wasmachine.

De regenton oplossing is natuurlijk wel echt een tijdelijke oplossing.
Vergelijkbaar met een sanibroyeur / vuilwaterpomp alleen dan de doe het zelf versie en zo groot dat een wasmachine van één wasbeurt al het spoelwater kwijt kan.
Een kleine pomp kan dan rustig het water ergens naartoe pompen.
Als tijdelijk heel kort is, dan zou je een regenton zelfs met emmers kunnen legen.
 
Een maand verder: ik heb een gat in de douchemuur kunnen maken en daar komt de afvoer.
Uiteraard leverde het willen verplaatsen van de wasmachine weer nieuwe problemen op (zie elders op dit forum).

En ook wat geleeerd: een sanibroyeur zou wel eens een oplossing kunnen zijn voor weer een ander probleem (afschot naar riolering is zo weinig dat wc/douche afvoer met het huidige wc papier snel verstopt raakt zodat de stoep weer opengebroken moet worden).

Nogmaals dank voor de hulp.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu