Wasmachine en condensatiedroogkast aansluiten op wastafel

Dag Klussers

Op de afbeelding in bijlage zien jullie de huidige situatie van mijn afvoer en watertoevoer van de wastafel. Hierop zou ik graag mijn wasmachine en droogkast willen aansluiten. Kunnen jullie mij op weg zetten met de attributen die ik nodig heb en eventuele tips waar ik rekening mee moet houden?

Alvast bedankt!



Screenshot 2024-09-12 at 21.15.55.png
 
Je huidige hoekstopkraan vervangen door eentje met een wasmachine aansluiting en je sifon vervangen door een variant met 2 (extra) aansluit mogelijkheden.
Screenshot_20240912_213300_Chrome.jpg

Zoiets en
Screenshot_20240912_213400_Chrome.jpg

Zoiets
 
Nee in deze variant moet de wasmachine op de onderste, maar dit is maar en voorbeeld, er zijn ook andere modellen. Zoek op hoekstopkraan met wasmachine aansluiting.
Ik weet niet precies hoe het in de muur zit, maar de wastafel kraan zit middels de flexslang met een 3/8 wartel vast en een wasmachine slang behoeft een 3/4 aansluiting.

En waarom eigenlijk een condensdroger en niet een veel efficiëntere en duurzamere warmtepompdroger?
(Die je overigens ook op de sifon kunt aansluiten)
 
Laatst bewerkt:
Bedankt! Heb ondertussen enkele onderdelen besteld. Dat wordt weer een leuke weekendklus. De droogkast is inmiddels al enkele jaren oud maar een goede tip voor als hij aan vervanging toe is!
 

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
128
Reacties
6
Weergaven
184
Badkamer, waterleiding en afvoer
Marcn.88
Reacties
9
Weergaven
201
Badkamer, waterleiding en afvoer
Kapitanos
Reacties
8
Weergaven
239
Badkamer, waterleiding en afvoer
Hebeentuin
Reacties
2
Weergaven
108

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu