Warm water druk te laag

Status
Niet open voor verdere reacties.
Sinds het verbouwen van de badkamer heb ik een aanzienlijk lagere warm water druk gekregen. De verbouwing heb ik zelf gedaan en aan de leidingen is niets veranderd. Tijdens het werk heb ik het water er meerdere malen op en af gehad (oa om teflon dichtingen opnieuw te doen, lukt mij nooit in een keer wat ik ook doe :lol: ). De warmwaterdruk is door het hele huis heen schat ik met de helft afgenomen. Waar zou dit door kunnen komen en beter nog, hoe kan ik ervoor zorgen dat de warmwaterdruk weer op het oude niveau terugkomt? De koudwaterdruk is overigens als vanouds.
 
Ik zal daar morgen eens naar kijken maar ik heb daar verder niet aangezeten. Het is eigenlijk al plotseling vanaf dag 1 gekomen na het leeg laten lopen van de leidingen om een inbouwtoilet aanvoer te maken. Ik was in de veronderstelling dat het kwam omdat er nog lucht in de leidingen zou zitten maar nu dat er allemaal uit is blijft de druk veel te laag.
 
Bij het leeg lopen en opnieuw druk op de leidingen zetten kan er rommel mee komen die in zeefjes gaat zitten, controleer ook even of er een zeefje in de inlaatcombinatie zit en maak dat dan schoon.
 
Ik heb de inlaatcombinatie bekeken en zag in het boekje dat er wat handelingen moesten worden verricht na het leeghalen van de waterleidingen/CV systeem.
-inlaatcombinatie dichtdraaien
-willekeurige warmwater kraan open
-boiler overstort open draaien om hem leeg te laten lopen
-overstort dicht, warmwaterkraan dicht, inlaatcombinatie helemaal open.

Dit heb ik gedaan en nu heb ik niet alleen weinig warm water, het komt nu ook nog in golven naar buiten. Van de regen in de drup zal ik maar zeggen.

Waar zou ik die zeefjes precies kunnen vinden?

-edit
oh dat zeg je net in de inlaat combinatie. Ik zal nog eens kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu