Waarmee glad maken voor tegelen in badkamer.

een halve cm is niks en zal al opgevangen kunnen worden door een grove lijmkam te gebruiken, u kunt ook de gaten vast dichtsmeren met een beetje tegellijm en dan gewoon gaan tegelen
 
Dat ligt aan de tegel en aan hoe vlak de hele wand is.
Bij sommige tegels heb je echt een supervlakke ondergrond nodig. Denk aan mozaiek of visraatpatroon.

En ik weet dat jij in de douchehoek gaat tegelen en ook dat die ondergrond nogal onregelmatig is. En meestal wil je toch in je douchehoek 90 procent hechting of meer wat betreft lijm en tegel.

Als de wand niet vlak genoeg is dan heb je niet de hechting die wordt geadviseerd in een douchehoek want de lijm heeft maar een beperkt vermogen om dat op te vangen en dat gaat maar om enkele millimeters.

Dus uitrapen met cementgebonden mortel om die hele wand vlak te krijgen. Of de hele wand met cementplaten verlijmen. Houdt er dan wel rekening mee dat je wand dikker wordt en je dan je kraanaansluiting misschien moet aanpassen.

Die platen verlijmen gaat een stuk makkelijker zijn dan een wand vlak uitrapen als je dat nog nooit hebt gedaan.
 
  • Like
Waarderingen: Jayden2308
Ja ik zou wel even primer aanbrengen voor zuigende ondergronden.

Ik schat dat je een liter nodig hebt voor die ene wand.

Dat zal om en nabij de 10 euro kosten en dan weet je zeker dat alles hecht aan elkaar en dus niet losraakt in de toekomst.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu