Vochtschade of andere oorzaak afbrokkelende muren ?

Goedemiddag allen!

Vorig weekend zijn we begonnen met het weghalen van een aantal constructies die zijn aangebracht door een vorige eigenaar van het apartement.
Zo ook een badmeubel met bijbehorende waterleidingen en houten koof. Ook willen we de afvoer van het badmeubel verwijderen.
Nu hebben we al langer het idee dat er iets gaande is binnen het apartement, maar hebben we tegelijkertijd geen idee wat het dan zou kunnen zijn.

Nadat we de houten koof hadden verwijdert bleek dat deze een flink afbrokkelende muur verborg met de nodige scheuren en tochtgaten bij de linker- en rechteronderzijde van het raamkozijn. Deze muur is de binnenkant van een buitengevel waarlangs de (overdekte) galerij loopt; de buitenmuur wordt vrijwel nooit nat, maar is toch sterk verweerd.Zeker in vergelijking met de andere apartementen is de muur bij ons pokdaliger.

Nu is onze vraag wat precies de oorzaak kan zijn van de afbrokkelende binnenzijde van de muur, kan dit gevolg zijn van vochtschade bijvoorbeeld ? Een lekkende afvoerpijp in de dekvloer waarna dit vocht is gaan optrekken de muur in ? We constateren namelijk ook in dezelfde ruimte dat de bovenste helft van de zandcement dekvloer mooi stevig is, maar dat de onderste helft broos, poreus en gemakkelijk weg te vegen is met een handveger. De dekvloer klinkt vrijwel overal hol, een teken dat deze volledig is losgekomen van de ondervloer?

Alvast bedankt voor jullie observaties en meningen over hetgeen te zien en beschreven is! Mocht er meer informatie nodig zijn, laat dit dan gerust weten!

Tweede slaapkamer - 19 Large.jpegTweede slaapkamer - 2 Large.jpegTweede slaapkamer - 13 Large.jpegTweede slaapkamer - 14 Large.jpegTweede slaapkamer - 17 Large.jpegTweede slaapkamer - 18 Large.jpegTweede slaapkamer - 26 Large.jpegTweede slaapkamer - 27 Large.jpegKleine slaapkamer - Dekvloer - 1 Large.jpegKleine slaapkamer - Dekvloer - 2 Large.jpeg
 
Ik zie niks aan de wanden zoals schimmel dus dat het de wanden intrekt denk ik niet. Het hout is niet rot dus dat is een goed teken.

Ik denk dat er ergens in de afvoer in de vloer een minimaal scheurtje zit. Als dat 20 jaar heeft lopen werken en temperatuursverschillen dan vind ik het nog wel meevallen.

Als dat minimaal is dan vangt die cementdekvloer het op. Dan zie je wel verkleuringen in de vloer zoals op de foto maar niet in de wanden.

Als het teveel water zou lekken dat die specievloer het niet kan opvangen dan zou je het aan de wanden zien of aan je plafond beneden de vochtplekken.

Sowieso moet je die afvoeren gaan vervangen. Het is niet zo dat als die badkamer 20 jaar oud is dat je die afvoeren kan laten zitten.
En dan ook even kijken in die koof of daar niks lekt ter hoogte van de vloer.

En of dat kozijn waterdicht is gemaakt is moeilijk te beoordelen vanaf de foto maar ik zie geen waterschade rondom dus ik denk niet dat daar het euvel zit maar dan zou dus wel kunnen.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
7
Weergaven
386
Binnenmuren, wanden en plafonds
tjeerdbreij
Reacties
2
Weergaven
381
Binnenmuren, wanden en plafonds
Fschuur
Reacties
3
Weergaven
771
Reacties
1
Weergaven
308
Binnenmuren, wanden en plafonds
Sander 1972

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu