Vocht onder tegels weghalen

Na een lekkage (die verholpen is) geeft de vochtmeter via radiogolven bij de onderste 2 rijen tegels van de inloopdoche een veel hoger percentage aan dan er boven en begint dan ook te piepen.

Kan dat te maken hebben met de betonmatten van de vloerverwarming?

Aan de andere kant van de de badkamer zijn de onderste tegels wel normaal waar ook de vloerverwarming licht. Of is het vocht wat er nog in zit? Is namelijk 3 maanden geleden. En moet ik dan vochtvreters plaatsen?
 
Als het vocht opgesloten zit, kun je lang wachten. Zolang de tegels er op liggen gaat het vocht niet weg.
 
De duurtijd van het uitdrogen hangt af van de aard van de voegen en van de vloeren maar ook van hoe waterdicht de vloeropbouw naar onder toe is. Maar uitdrogen zal het zonder twijfel, al kan dat vele maanden duren.
Je kan het wat versnellen door een ontvochtiger te plaatsen al zie ik daar het nut niet van in tegenover de energiekost daarvan.
Ik zie ook niet in hoe er bij een trage droging meer schade zou kunnen ontstaan dan bij een snellere droging.
 
Ik vrees dat ik het daarstraks niet goed had begrepen. Als je spreekt van de onderste twee rijen tegels bedoel je hiermee dan muurtegels of vloertegels ?
Sowieso lijkt het me niet abnormaal dat daar via de voegen steeds een klein beetje vocht kan doordringen waardoor er een verschil meetbaar is.
Zijn er vochtsporen zichtbaar in de muur aan de andere kant van de douche ?
Wordt er veel en/of lang gedoucht ?
 
De muurtegels, op de vloertegels reageert de meter ook naar 100% over de gehele vloer, maar dat komt ook door de vloerverwarming heb ik begrepen.

De andere kant is lastig beoordelen aangezien daar de badkamer van de buren zit. En destijds is er over de zijwanden heen getegeld.

De meter slaat vooral uit onderin de inloopdouche, dus vooral het gedeelte dat natspettert. Er wordt wel dagelijks in gedoucht. Ventilatie is er ook niet optimaal geweest de laatste maanden, ivm het frisse weer. En we vergeten na het douchen weleens het raam open te zetten.... er zit wel een ventilator in, die gekoppeld is aan de hoofdverlichting, en tijdens het douchen wel aan staat.
 
Laatst bewerkt:
Dan denk ik dat wat je hebt opgemerkt en gemeten volkomen normaal is in deze situatie met een inloopdouche en een veel te kortstondige ventilatie. In feite zou de badkamer constant moeten geventileerd worden en niet enkel tijdens het douchen.
Als aan de andere kant van de muur de badkamer van de buren zit dan hoop ik maar dat het een dubbele muur is met een spouw er tussen. Zoniet zou je ook last kunnen hebben indien er bij de buren op die plaats een lekkage is.
Om dat uit te sluiten zou je het er met de buren eens over kunnen hebben.
 
Is dubbele muur met spouw. Denk eerder dat het nog van die eerdere lekkage komt, toen was de kitrand van de drain lek. En lekte het door het plafond er onder naar beneden.

De tegelzetter zei dat het nog wel spetterde met een gebarsten tegel weghalen dus het zat ook in de muren, na de nieuwe tegel zetten is alles opnieuw gekit. Maar dan kan ik ipv een ontvochtiger ook een vochtvreter gebruiken? Of is dat veel te licht?
 
Ontvochtigers of vochtvreters zijn symptoombestrijders en geen oplossingen.
Ventileren zoals het hoort is de oplossing.
Ik begrijp ook dat je geen last hebt van vocht maar dat je enkel maar verontrust bent door die meting.
Als je dan toch een meettoestelletje hebt dan zou ik het week na week en maand na maand opvolgen. Als je dan ventileert zoals het moet dan zou je een positieve evolutie moeten zien.
En verder: geduld is een schone deugd.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
1K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Henk253
Reacties
17
Weergaven
4K
Badkamer, waterleiding en afvoer
ikbenzalmsushi
Reacties
13
Weergaven
12K
Reacties
4
Weergaven
28K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Laurien

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu