Vloerverwarming - water aan en afvoer bij de verdeler afsluiten

Goedemorgen,

vanaf de winter hebben we al problemen met de vloerverwarming, de vloerverwarming word niet warmer dan 22 graden als het huis eenmaal warm is kan hij de temperatuur wel vasthouden. Wel merk je dat het in sommige delen van het huis minder warm is. Nu is er afgelopen dinsdag bij ons een nieuwe cv geplaatst. Vanaf dat moment maakt de pomp van de vloerverwarming ook veel geluid. Nu wil ik deze graag zelf vervangen. Maar ik zie nergens hoe ik de water aan en afvoer bij de verdeler kan afsluiten. Kunnen jullie mij helpen?
8881571F-5689-41A6-B3D2-5EA3380D4058.jpeg
DA427EE6-BAA9-459B-832D-4004493D03A9.jpeg
6710FF78-A0E2-4EC3-B871-2E68D8C1505E.jpeg
 
Een regelmatig voorkomende fout bij het vernieuwen van een cv-ketel is het omdraaien van aanvoer en retourleidingen. Daardoor wordt wat eerst de aanvoerleiding was nu de retourleiding (en omgekeerd)
Controleer dat maar eens: als het goed is moet de leiding v\waarin de thermostaatknop zit als eerste warm worden.
 
Het glimmende blokje in de retour kan je met een imbussleutel dicht zetten. De aanvoer kan met de kraan afgesloten worden, of dit 100% is niet zeker. Beter de knop verwijderen, en tijdelijk een beschermkap erop draaien.
 
Top daar ga ik uitkomen, ik bestel een nieuwe pomp. Waarschijnlijk binnen 2 jaar terug verdient aangezien die een stuk zuiniger zijn.
Ik hoop dat daarmee de rest ook is opgelost.
 
Haal de thermostaatknop in de aanvoerleiding er NIET af!
Hiermee wordt de temperatuur van het water wat door je vloer circuleert ingesteld.
Het is o.m. een beveiliging tegen te warm water in je vloerverwarming.

Je wilt de pomp vervangen, maar dat is mogelijk helemaal niet de reden dat het nu niet meer naar wens werkt. (Begin eerst maar eens met een pompschakelaar: die heb je binnen een half jaar al terugverdiend)

Wanneer je nog maar kortgeleden de cv-ketel hebt laten vervangen, dan kan je toch verhaal halen bij degene, die de ketel heeft aangesloten?
Of is men weer snel weggegaan zonder te controleren of alles wel naar wens werkt?
 
Als je tijdelijke een draaiknop erop zet die volledig dicht kan, de pomp verwisseld en dan de thermostaat knop weer terug plaats is er toch niks aan de hand of heb ik dat mis?

Voordat de cv werd vervangen werkte het spul ook niet optimaal, de installateur was wel in een rush vertrokken. Hij komt aanstaande dinsdag terug om het een en ander na te lopen.

Ik lees wisselende verhalen over een pomp schakelaar. De 1 adviseert wel, de ander niet.
 
Dan zou je m.b.t. tot de pompschakelaar naar de EEN moeten luisteren (wel dus) en niet naar de ander.
Je hebt geen label A pomp, dus nog steeds een hoog elektriciteitsverbruik. Dat kan je, zeker bij de huidige prijzen, drastisch omlaag brengen met een goede pompschakelaar (koop in ieder geval geen 2e hands exemplaar: meestal hebben die hun beste tijd wel gehad)
 
Bedankt voor de tip, heb je ook nog een tip om het brommende geluid van de pomp te verminderen? Op stand 1 is het nog wel leefbaar. Maar met stand 2 of 3 hoorbaar door het huis.
 
Rubbers achter de ophangbeugels of de schroeven waarmee de verdeler is bevestigd niet zo strak aandraaien
Meestal is het niet de pomp die bromt, maar zijn het resonantie geluiden.
 
Ik kom nu terug van een weekend weg, ik had de verwarming lager op 18 graden gezet tot 16:00 vanmiddag. Wij komen vanavond rond 19:00 thuis en de verwarming staat op 19.5.
nu voel ik aan de verwarming buizen, tot aan de pomp is het warm en de vloerverwarming temp blijft hangen op 20 graden.
Na het ontluchtings ventiel even open te hebben gedraaid schiet de temperatuur naar de 40 graden en wordt het huis binnen 30 min. Op temperatuur.
Nu heb ik toch mijn twijfels over de werking van de pomp of is er iets anders aan de hand ?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via