Vloerverwarming schuur icm met zonnecollectoren.

Hallo allemaal,
Ik ben op zoek naar een oplossing voor vloerverwarming in mijn schuur, momenteel ligt er 14cm beton in met vloerverwarming op ong 6/7 diepte, het gaat om 30m2 er zijn 3 groepen vloerverwarming aanwezig.
nu wil ik deze het liefste (bij) verwarmen met warmte van de zon…. Zelf zit ik er aan te denken om een paar zonnecollectoren op het dak aan te brengen en hiermee mijn vloer zoveel mogelijk te verwarmen. Dat de kou wat uit de schuur blijft in de winter maanden. Bijverwarming kan ik met een diesel heater (afvoer naar buiten).
Heeft iemand een idee hoe dit te realiseren is op een budget vriendelijke manier?
mvg
 
Hoe ga je de energie welke in de zomer opgewekt wordt opslaan tot je deze nodig hebt in de winter?
En hoe voorkom je dat de vloer in de zomer veel te heet wordt? Want water in een zonnecollector wordt makkelijk warmer dan 100 graden. Dat kun je niet door de vloer sturen.

Mijn conclusie is dat dit niet werkt, anders was er al lang een commercieel systeem geweest voor de woningbouw.
 
Hallo, bedankt voor uw reactie daar was ik indd ook een beetje bang voor maar heb er werkelijk geen verstand van… is het mogelijk om het systeem in de zomer leeg te laten en in de winter aan te zetten of iets…. Eventueel met een buffer vat welke op zolder komt te staan maar die wordt in de zomer natuurlijk ook heel heet, weet niet of er iets bestaat om het te mixen met koud water voordat het de vloer in gaat zodat je het op de juiste temperatuur door de vloer heen laat stromen….
mvg
 
Ik denk dat er wel opties zijn.
Zonneboilers worden in de winter ook heet. Die werden de afgelopen jaren soms verwijderd om plaats te maken voor zonnepanelen bij een klein dak.

Als je daar een paar units van kan vinden voor een klein prijsje dan kan je wel iets leuks maken.

Als je leegloop systemen neemt, dan kan je ze in de zomer leeg laten lopen, in de winter trouwens ook als het hard vriest snachts.
De panelen warmen een buffer op,
de buffer geeft de warmte af een de vv verdeler, net als bij een hoog temperatuur cv.

Hoe groter de buffer hoe beter, maar je zal al snel aan de grenzen zitten wat je zolder kan hebben aan gewicht.

De beton vloer zelfs is trouwens ook een buffer op zich. Krijg je die op een koude maar zonnige dag op temperatuur dan zal je de nacht wel doorkomen zonder dat het gaat vriezen in de schuur, mits geïsoleerd natuurlijk. Dan begin je de volgende ochtend tenminste niet onder nul.
 
Vacuumbuizen met gecompenseerde heatpipe die worden maximaal 140 graden in stagnatie tegen 240 graden van een conventionele buis.

De gecompenseerde heatpipe systemen kan je op elk gewenst moment uitschakelen de ongecompenseerde niet want dan verbrand de solarvloeistof.
 
zolang we niets weten over de mate van isolatie van het gebouw (zelfs niet of de vloer geïsoleerd is of niet) kun je niets zinnigs adviseren.
 
een Rc van 2 - 2,5 is dan redelijk aannemelijk.

Wellicht is een pelletkachel met een flink reservoir een optie.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu