Vloerniveau verhogen op de eerste verdieping, is er een lichtgewicht oplossing?

We zijn ons huis aan het renoveren en hebben besloten om de huidige badkamer op de eerste verdieping uit te breiden. Er is een kleine slaapkamer (6,7 m²) naast de badkamer, en we breiden uit naar die ruimte door de helft van de muur weg te breken (de resterende halve muur zal dienen als een nieuwe douchewand). De huidige badkamer zal de douche en het toilet bevatten, en in het uitgebreide gedeelte (de oude slaapkamer) zullen het bad en de wastafel komen. In de slaapkamer zei de loodgieter dat hij de afvoerbuis voor de wastafel en het bad niet volledig in de vloer kan verwerken, omdat de vloer niet dik genoeg is (het is beton). Hij zei dat hij een sleuf zal maken die groot genoeg is om de helft van de buisdiameter te huisvesten, maar om de buizen te bedekken, moeten we mortel/cement aanbrengen, wat de vloer met ongeveer 2 cm zal verhogen. Is er een lichtgewicht mortel/cement dat we hiervoor kunnen gebruiken? Of wat is de beste optie? Ik ben me ervan bewust dat er niet te veel extra gewicht in die ruimte moet komen, omdat er ook een bad in zal staan.
 
Hij zei dat hij een sleuf zal maken die groot genoeg is om de helft van de buisdiameter te huisvesten
Let erop dat hij niet dieper gaat dan de cementdekvloer dik is. In een constructievloer mag geen sleuf gemaakt worden. Maar een cementdekvloer is meestal al dik genoeg voor een afvoer van wastafel/bad.

Normaal is een iets dikkere afwerklaag op een betonvloer geen probleem. Onder het bad hoeft dit niet te komen.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
7
Weergaven
299
Draagconstructie
Boertje125
Reacties
1
Weergaven
308
Draagconstructie
Cvolieboy
Reacties
7
Weergaven
864
Draagconstructie
Papakanalles
Reacties
6
Weergaven
1K
Draagconstructie
Naiki
Reacties
0
Weergaven
2K
Draagconstructie
Twinder89

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu